Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

2527 de oameni au fost acord
Vasile Blaga

Vasile Blaga

fost Secretar general PDL, fost ministru al Internelor, candidat la sefia PDL

Seful mafiei PDL din Bihor.

Acuzaţie: Implicare in numirile de la varful sistemului vamal si protejarea neregulilor din sistem. Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a lansat o serie de acuzaţii la adresa lui Vasile Blaga privind numirea şi activitatea acestuia la regionala vamală Bihor, susţinând totodată că beneficiarul final al tot ceea se se întâmplă în vamă, „în prezent şi în ultimii ani”, este PD-L.

Grupul de investigatii politice (GIP) a dat publicităţii, in 2007, transcrierile unor convorbiri telefonice înregistrate de Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0653 Reşiţa, la cererea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Parchetul General, în dosarul „Contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării”, în care apar numele secretarului general al PD, fostul ministru de Interne Vasile Blaga şi al vicepreşedintelui democrat Sorin Frunzăverde.

 

Acuzatii extinse:

Acuzaţia 1: Patron al corupţiei din sistemul vamal

Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a lansat o serie de acuzaţii la adresa lui Vasile Blaga privind numirea şi activitatea acestuia la regionala vamală Bihor, susţinând totodată că beneficiarul final al tot ceea se se întâmplă în vamă, „în prezent şi în ultimii ani”, este PD-L. El a susţinut că dovezi ar putea fi oferite de către trei persoane: Sorin Blejnar, Eugeniu Petrescu şi Vasile Marica. „Am informaţii că există dovezi la Parchet pentru aceste trei persoane, doar că nu există voinţă la Parchet să se meargă mai departe”, a spus liderul sindical. „Referitor la ce se întâmplă în vămi, Vasile Blaga nu este străin de acest lucru. A intrat prin fraudă în ANV şi i-a girat pe Petrescu şi pe Mărginean”, a mai declarat Lincu, făcând referire la numirea lui Vasile Blaga la Direcţia Vamală Oradea, unde Radu Mărginean a fost numit director adjunct.

Adrian Moise, alias Narcis, de la NAC Industrii, s-a lăudat în Ploieşti că a ajuns sus de tot, la ministrul Vasile Blaga, unde ar fi cotizat cu suma de 200.000 de euro. Ce se poate proba este tratamentul de care se bucură în continuare Nac Industrii, care înregistrează datorii de aproape 300 de miliarde de lei vechi, dintre care o treime doar accize.  Deşi a fost sesizat de mai multe ori în legătură cu ce se petrece la Ploieşti, Blaga nu a luat nicio măsură pentru a anihila mafia petrolului care acţionează în Prahova.

Numele lui Blaga apare într-un dosar deschis de către Procuratura Oradea, pentru favorizarea infractorului. Unul dintre nenumăraţii fini de cununie ai lui Vasile Blaga, a fost patronul grupului de firme Perami din Oradea. Perami este unul dintre cei mai mari importatori din zona de N-V a României de alcool şi bere vrac. În 1996, în calitate de şef al Direcţiei Regionale Vamale Oradea, Vasile Blaga a semnat o dispoziţie către Vama Oradea, în favoarea firmei Perami, a finului Pentie, pentru ca importurile efectuate de aceasta să fie vămuite la valoarea lor de factură, nu la cea cîntărită. Drept urmare, Perami este singura firmă care a beneficiat de un tratament preferenţial, introducînd în ţară mari cantităţi de alcool rafinat, dinspre Ucraina, prin vama Halmeu, pentru care nu s-a plătit vamă. S-a deschis un dosar de către Procuratura Oradea, pus la păstrare pentru zile negre. Pentie n-a păţit nimic, iar Blaga a evoluat pe scara ierarhică. Societatea Perami a fost unul dintre marii sponsori ai PD, în acea perioadă.

Surse: Evenimentul de Iași – 10 martie 2011, Academia Cațavencu – 10 februarie 2011, AltPHel – 27 august 2010

Acuzaţia 2: Afaceri dubioase cu fini și petrol în zona Bihor

Mircea Şumălan, Coriolan Pop-Bruchental şi Viorel Cardoş (fini ai lui Blaga), au derulat afaceri petroliere cu sprijinul naşului lor de cununie, la societatea Petrolsub din Suplacu de Barcău, judeţul Bihor, cea mai importantă societate de forare, extracţie şi prelucrare a petrolului din Transilvania. Petrolsub a fost controlată de Virgil Măgureanu, pînă la falimentarea ei totală. Blaga a deţinut 374.000 acţiuni la Petrolsub, în valoare de 10 miliarde lei vechi, reprezentînd 1,7% din capitalul social.

Mircea Şumălan, Coriolan Pop-Bruchental şi Viorel Cardoş au achiziţionat mari cantităţi de petrol, în valoare de zeci de miliarde de lei vechi, pe care nu le-au mai plătit furnizorului în vecii vecilor. Cei trei au lucrat în slujba lui Virgil Măgureanu şi a lui Vasile Blaga. Furăciunile finilor ar fi fost împărţite cu naşul Blaga şi cu Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI. Prieten la cataramă cu Măgureanu, Blaga este artizanul fuziunii dintre PD și Partidul Naţional Român, condus de Virgil Măgureanu.

Şumălan a făcut contrabandă cu produse petroliere. I s-a deschis un dosar penal, în care apare şi finul Pentie (de la Acuzația 1). În aceeaşi perioadă, Vasile Blaga era şeful Direcţiei Regionale Vamale Oradea şi parlamentar de Bihor. Drept urmare, dosarele lui Şumălan şi Pentie au fost muşamalizate cu concursul naşului Vasile Blaga şi scoase de sub urmărire penala. În 2004, vor fi însă redeschise de Parchetul General.

Numele lui Blaga apare din nou, pentru favorizarea infractorului, în calitate de şef al vămii. Chestorul Virgil Ardelean, şeful Direcţiei Doi şi-un sfert, îl va şantaja pe Blaga cu respectivele dosare, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale. Blaga era şeful de campanie a lui Traian Băsescu.

Coriolan Pop-Bruchental din Oradea, un alt fin al lui Vasile Blaga, a fost cercetat pentru contrabandă, evaziune fiscală şi fals material în înscrisuri oficiale, judecat şi condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare. În calitate de patron al firmei Coriolan SRL, Coriolan Pop-Bruchental a comercializat produse petroliere de la Petrolsub. Soţia sa, Ionela Pop-Bruchental, este consăteană a lui Vasile Blaga. Blaga va determina conducerea centrală a PD să o pună cap de listă pe Ionela Pop-Bruchental, astfel că aceasta va cîştiga alegerile parlamentare din 2004, devenind deputat PD, în legislatura 2004-2008. Adică, exact în intervalul în care soţul ei, infractorul Coriolan Pop-Bruchental va fi condamnat de Curtea de Apel Piteşti, respectiv la la 22 februarie 2006, pentru cîrdul de infracţiuni pomenite mai la deal.

Coriolan Pop-Bruchental se va sustrage executării pedepsei şi va fugi din ţară, cu ajutorul naşului Vasile Blaga, ministru de Interne. Blaga va fi monitorizat de SRI şi Doi şi-un sfert, motiv pentru care Băsescu îl va determina pe Blaga, să facă tot posibilul să-l aducă pe fin în ţară. Se pare că finul Coriolan Pop-Bruchental va stat ascuns într-un hotel din Viena, aparţinînd unui alt fin a lui Vasile Blaga, Dumitru Pop. Blaga îl va convinge pe Coriolan Pop-Bruchental să se predea. Pop-Bruchental va fi arestat, iar din arest îl va ameninţa pe Blaga că-l va da în gît.

La scurtă vreme, finul infractor va fi eliberat în condiţii bizare, cu concursul procurorului general al României, Laura Codruţa Kövesi. Numele lui Blaga pigmentează dosarul Coriolan Pop-Bruchental, care este pus la păstrare pentru zile negre, şi în care Blaga apare din nou în postura de persoană care a favorizat infractorul.

Viorel Cardoş, finul interlop al lui Vasile Blaga a îngroşat conturile naşului. În calitate de patron al firmelor Hard SRL şi Hard CVI SRL, Cardoş a vîndut societăţii Petrom SA, un junghi de benzinărie neprofitabilă, în care a investit un miliard de lei şi pentru care a încasat 21 de miliarde. Scamatoria lui Cardoş s-a săvîrşit cu concursul ministrului Industriilor din acea perioadă, Radu Berceanu şi a senatorului PD, naşul Vasile Blaga. Tot cu ajutorul naşului Blaga, Cardoş a achiziţionat produse petroliere de la Petrolsub, în valoare de zeci de miliarde de lei vechi, din care cea mai mare parte au fost achitate la paştele cailor. În dosarul deschis pe numele lui Viorel Cardoş, apare şi cel al lui Vasile Blaga, în postura de, bineînţeles, favorizator al infractorului.

Surse: Academia Cațavencu – 10 februarie 2011 

Acuzaţia 3: Alte afaceri dubioase, trafic de influență

Tandemul Vasile Blaga – Vasile Cardoş se regăseşte şi în conţinutul dosarului penal al afacerii Multimec. Firma Hard SRL a lui Vasile Cardoş va cumpăra la un preţ absolut derizoriu (4,75 miliarde lei vechi, în loc de cca 20 miliarde cît a oferit o firmă germană), activele firmei Multimec, respectiv o uzină mecanică tehnologizată pe ultima sută de metri a regimului comunist.

Numărul de iluzionism este executat cu concursul judecatorului Maria Roşca, de la Tribunalul Judeţean Bihor, arestată şi trimisă în judecată pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fiind condamnata definitiv la 10 ani de închisoare. Viorel Cardoş nu a păţit nimic. Magistratura din Oradea nu l-a citat pe Cardoş nici măcar ca martor în proces. Cardoş a transferat activele de pe societatea Hard SRL, pe numele său personal, şi le-a vîndut en detail, ca persoană fizică, procopsindu-se cu cca 40 de miliarde de lei vechi şi producînd o evaziune totală un pic mai mare decît profitul, respectiv de cca 40,2 miliarde lei, constatată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare.

Dosarul va fi trimis la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Oradea, cu concursul naşului Vasile Blaga, unde va fi muşamalizat. Cardoș părăsește Ardealul, se va stabili în Ploieşti, unde se va combina în afaceri cu Corneliu Anastase, tatăl Robertei Anastase şi fostul director general al Întreprinderii 1 Mai, de utilaj petrolier, portstindard al industriei grele comuniste. Dosarul de corupţie îl aşteaptă acasă, iar în dosar apare şi naşul Blaga, acuzat de trafic de influenţă.

Dumitru Pop din Satu Mare, zis Mitică Ofsaid, alt fin de cununie al naşului Blaga, garnisit cu antecedente penale, pentru trafic de pesoane şi apoi, trafic de influenţă în dosarul lui Horea Anderco, fostul primar al municipiului Satu Mare, arestat şi condamnat pentru abuz în serviciu. Pop a cumpărat hotelul de trei stele Reither, din lanţul Best Western, de pe str. Graumanngasse 16-18, Vienna A-1150, la care se crede că ar avea o cotă şi naşul Blaga. În acest hotel s-ar fi refugiat Coriolan Pop-Bruchental, soţul Ionelei, deputat PD, finii naşului Blaga. O instanţă judecătorească din Tîrgu Mures l-a exonerat pe Dumitru Pop de infracţiunea de trafic de influenţă, graţie traficului de influenţă mult mai greu, făcut de naşul Vasile Blaga.

Surse: Academia Cațavencu – 10 februarie 2011

Acuzaţia 4: Corupţie şi clientelism

O investigaţie HotNews.ro - Kamikaze a arătat că Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, făcea afaceri cu societăţi de stat. Ginerele lui Vasile Blaga este patronul unei firme de pază, care a încasat într-un singur an 10 milioane de lei în urma unor afaceri cu mai multe companii de stat. După ce “afacerile” au devenit publice, Blaga i-a cerut ginerelui să renunţe la contractele cu statul.

Surse: România liberă – 1 iunie 2010, Hotnews – 1 iunie 2010

 

Acuzatia 5 - Bodyguarzii familiei Blaga

Ginerele liderului PDL, Vasile Blaga, face afaceri, prin firma sa şi a mamei sale, pe bani publici. De altfel, şi când actualul partid din opoziţie era la guvernare, ginerele lui Blaga, Ionuţ Rudeanu, încasa bani din contractele cu instituţii de stat.

Ionuţ Rudeanu a înregistrat ultimul succes în afaceri la sfârşitul lunii mai, semnând cu Primăria Hunedoara, condusă de democrat-liberalul Viorel Arion, un contract pentru servicii de pază, monitorizare, intervenţie şi transport de valori în municipiul ardelean. Valoarea contractului este de 833.863 lei (aproximativ 200.000 euro), fiind atribuit cu două săptămâni înainte de alegerile locale, câştigate de acelaşi primar democrat-liberal, chiar dacă la guvernare PDL fusese înlocuit de USL, în urma moţiunii de cenzură.

Firma Axis Corporate Security SRL, partenera Primăriei Hunedoara, este deţinută în proporţii egale de ginerele lui Vasile Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, şi mama sa, Mariana Aurora Rudeanu, cuscra liderului PDL. Ionuţ Rudeanu este căsătorit de patru ani cu Agathe-Cristina.

Societatea nu este la primul contract derulat cu o instituţie publică. Tot în luna mai, cu două săptămâni înainte de semnarea contractului cu Primăria Hunedoara, Axis Corporate Security a încheiat un parteneriat cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, scopul fiind paza, monitorizarea şi intervenţia la obiectivele instituţiei, contra sumei de 250.000 de lei. Acesta este al doilea contract încheiat cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, după ce unul asemănător a fost semnat în luna iulie a anului trecut, pentru 150.000 lei.

Tot în acest an, la începutul lunii aprilie, Axis Corporate Security a primit de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România un contract de 262.000 lei pentru asigurarea pazei, protecţiei şi securităţii obiectivelor din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri Publice Timişoara. Cu aceeaşi instituţie, firma ginerelui lui Vasile Blaga a semnat, în luna aprilie a anului 2010, un contract în valoare de 2,6 milioane lei, cu acelaşi obiectiv.

“Jandarmeria trebuie să înţeleagă că principala ei sarcina este ordinea publică, şi nu paza.(...) De ce să nu o facă firmele de pază, statul român câştigând enorm dacă locul jandarmilor de la unele obiective va fi luat de către firme de pază, care sunt asigurate şi, dacă undeva se înregistrează o pagubă, asiguratorii plătesc?! “- Vasile Blaga

Sursa: Puterea

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

nadia din Bihor

ce pot sa va spun ,ca nu a făcut nimic pentru Bihor , rușine sa-i fie .

Mariana din Suceava

Ca patron al unei retele extinse de coruptie,Vasile Blaga trebuie sa-si dea demisia din toate functiile politice si publice pentru a fi deferit justitiei .Il acuz de prejudicierea bugetului de stat cu multe milioane de euro din cauza evaziunii fiscale.Prin prezenta sa aproape zilnica pe posturile de televiziune si aducand acuze actualei puteri care acuze ar trebui sa si le asume fosta guvernare nu face decat sa arate cat de ridicol este .Dupa ce PDL si basescu au distrus economia si viata sociala a tarii nu mai au nici un drept sa critice pe nimeni si nimic din politica actualei puteri.

Sorin Frunzaverde | Mafiile PDL din www.mafiilepdl.ro/sorin-frunzaverde/

[...] pe Clisura Dunării”, în care apar numele secretarului general al PD, fostul ministru de Interne Vasile Blaga şi al vicepreşedintelui democrat Sorin [...]