Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

58 de oameni au fost acord
Stefan Pirpiliu

Stefan Pirpiliu (soldat)

Presedinte PDL Sector 5, Deputat PDL

Deputatul PDL, Stefan Pirpiliu, este acuzat ca are interese directe in firma Delta ACM’93, prin intermediul fratelui sau, Ionel Pirpiliu, actionar si director al acesteia. Firma este abonata la contractele cu statul si primariile PDL.

 

Acuzatii extinse:

 

Acuzatia 1 - Stefan Pirpiliu vrea sa isi elimine un coleg pentru ca il da de gol. Valentin Adrian Iliescu, secretar de stat pentru Relatia cu Parlamentul, sustine ca “amici” de-ai sai au ticluit sa-l dea afara din partid, la cea mai recenta sedinta a Biroului Permanent National (BPN) , fiindca este critic si incomod. Potrivit lui Iliescu, artizani ai acestei “lucraturi” ar fi fost primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, şi deputatul Ştefan Pirpiliu, secretar general adjunct pe zona Olteniei, deputat în Colegiul 13 Bucureşti şi, mai ales, tartore al firmei Delta ACM, care execută în Râmnicu Vâlcea lucrări de asfaltare, mansardare şi izolare termică.

“Politica buzunarelor pline” Valentin Iliescu a criticat ceea ce în opinia sa înseamnă “politica buzunarelor pline” din PDL Vâlcea, în baza careia Radulescu, Pirpiliu si altii ar vrea sa-l dea afara din partid. El crede ca primarul ar fi aranjat cu Pirpiliu ca acesta  sa faca demersurile, la sedinta de marti a BPN al PDL, ca secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul sa fie exclus din aceasta formatiune politica. Iliescu sustine ca lui Pirpiliu i s-ar fi dat de inteles ca, daca nu va fi zelos in acest scop, Delta ACM isi va pierde statutul de abonata la banii ramnicenilor.

“Ii supara atitudinea mea, ii mai si critic, nu le place, nu ca ei ar face ceva mai bun. Pentru ca Delta ACM sa primeasca bani in continuare, s-a pus conditia sa se faca demersuri ca eu sa fiu indepartat”, a spus Iliescu.

Surse: Indiscret.ro

 

Acuzatia 2 - Fratele deputatului Pirpiliu, director la Delta ACM. In februarie 2007, cotidianul “Ziua” scria despre contractul de peste 300 de miliarde ROL atribuit chiar in acel an firmei Delta ACM 93, prin prisma relatiei de rudenie dintre directorul societatii, Ionel Pirpiliu, si actualul deputat Stefan Daniel Pirpiliu, pe atunci consilier municipal si presedinte al Comisiei de Transporturi din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Jurnalistii de la “Ziua” au prezentat detaliat aceasta legatura, aratand ca sotia lui Stefan Pirpiliu, Alina, este director economic la o alta firma a grupului Delta - Delta Cont Consult SRL (la art. 47, alin. 1, din Legea 215/2001, se prevede expres ca “nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul care, fie personal, fie prin sot, sotie sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor Consiliului Local”). Or, pe de alta parte, Stefan Pirpiliu se afla si in stransa legatura cu organizatorul licitatiilor pentru pachetele de strazi, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste.

In urma acelui material, Florea Diaconu, administratorul SC Delta, a trimis un drept la replica prin care spunea ca nu exista vreun angajat in functii de conducere pe care sa-l cheme Ionel Pirpiliu. Cel putin bizar, pentru ca la Craiova, saptamana trecuta, un ziar local consemna o declaratie a directorului Delta ACM 93, pe numele sau Ionel Pirpiliu.

Florea Diaconu a mai fost acuzat de presa ca are legaturi cu PDL prin Ionel Pirpiliu, fratele deputatului PDL stefan Pirpiliu, insa a negat tot timpul. O serie de acte insa il leaga iremediabil de deputatul PDL. In primul rand, in 2005, Florea Diaconu si Ionel Pirpiliu au depus impreuna la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), sub umbrela firmei Delta ACM 93, doua solicitari de brevet de inventie: unul pentru "asfalt turnat" si unul pentru "procedeuri utilaj pentru refacerea caminelor de vizitare" aflate la suprafata strazilor si a soselelor. O alta dovada a colaborarii lor este o lista cu "avize si autorizatii de lucrari tehnico-edilitare", emise in 2004 de Primaria Sectorului 4, unde cei doi figureaza impreuna cu un "aviz comisie coordonare lucrari edilitare" de gaze pe strada Binelui nr. 218-220. Asadar, patronul Delta ACM 93, Florea Diaconu, este un vechi asociat al fratelui deputatului PDL Stefan Pirpiliu (fost presedinte al Comisiei de Transporturi din Consiliul General al Capitalei pe cand alt mare PDL-ist, Adriean Videanu, era primar general). Florea Diaconu si Ionel Pirpiliu au fost asociati si in firma Rosal Invest, controlata de Silviu Prigoana, deputat PDL.

Surse: Editie.ro, Romania Libera

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

Ionel Pirpiliu din Dolj

Stefan Pirpiliu impreuna cu Ionel Pirpiliu si Florin Diaconu au finantat consistent PDL din fonduri publice - bani pentru drumuri - cu o schema foarte simpla: Stefan Pirpiliu impreuna cu colegii sai din primariile PDL au platit Delta pentru lucrari care nu s-au efectuat ori s-au efectuat prost si ieftin, iar profitul a fost scos dividende de Florin Diaconu si a fost dat lui Ionel si Stefan Pirpiliu NUMERAR. Pirpilacii au folosit banii pentru Partid, caci pentru asta au primit contractele la Ramnicu Valcea, Craiova, Slatina, Urziceni, Targoviste.