Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

31 de oameni au fost acord
Sorin Frunzaverde

Sorin Frunzaverde

Presedinte CJ Caras-Severin, președinte PDL Caras-Severin

Capul mafiei PDL din judetul Caras-Severin, cunoscut drept "Ayatollahul"

Este implicat in traficul de țigări de la vămile vestice si controlează afacerile cu energie eoliană din județul Caraș Severin. Este protectorul mafiei drumarilor din Caras-Severin.

Energia verde din Caraş-Severin a ajuns, cum era şi firesc, la mâna lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean. Cunoscut în zonă drept "Ayatollahul", Frunzăverde conduce cu mână de fier şi uneori cu nuiaua judeţul. Se ştie că nici o afacere din Caraş-Severin nu mişcă fără a avea girul "Ayatollahului".

Omul de nădejde al acestuia este Omer Radovancovici, "Prinţul Clisurii", după cum se autointitulează, primarul comunei Pojejena. "Prinţul" este cunoscut pe Clisura Dunării în special pentru implicarea sa în contrabanda şi traficul cu ţigări, drept pentru care a şi stat la mititica aproape un an, trimis acolo prin bunăvoinţa procurorilor DIICOT. Ultima găselniţă a cuplului "Ayatollah" - "Prinţ" este energia eoliană.

Acuzatii extinse:

Acuzaţia 1: Implicare in traficul de țigări, de la vămile vestice

Grupul de investigatii politice (GIP) a dat publicităţii, in 2007, transcrierile unor convorbiri telefonice înregistrate de Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0653 Reşiţa, la cererea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Parchetul General, în dosarul „Contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării”, în care apar numele secretarului general al PD, fostul ministru de Interne Vasile Blaga şi al vicepreşedintelui democrat Sorin Frunzăverde.

Preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, este de părere că aceste documente demonstrează că PD este tratat preferenţial de Poliţie şi Parchet, „anchetele referitoare la membrii partidului lui Traian Băsescu oprindu-se la nivelul primarului de comună”. ”Potrivit documentelor, contrabandiştii, în convorbirile telefonice înregistrate de Parchet, şi martorii, în declaraţiile date în faţa anchetatorilor, susţin că Vasile Blaga, Constantin Duvac şi Sorin Frunzăverde i-au protejat pe contrabandişti. Vasile Blaga este fost ministru de Interne din partea PD, comisarul de Poliţie Constantin Duvac este directorul Direcţiei Cercetări Penale din Inspectoratul General al Poliţiei, funcţie în care a fost numit de Vasile Blaga în 2005, iar Sorin Frunzăverde este fost ministru al Apărării şi preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş din partea PD”, susţinea Ciuvică.

Sursă: Gandul – 2 iunie 2007, Hotnews - 18 decembrie 2006

Acuzaţia 2: Frunzăverde controlează afacerile cu energie eoliană din județul Caraș Severin

Energia verde din Caraş-Severin a ajuns, cum era şi firesc, la mâna lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean. Cunoscut în zonă drept "Ayatollahul", Frunzăverde conduce cu mână de fier şi uneori cu nuiaua judeţul. Se ştie că nici o afacere din Caraş-Severin nu mişcă fără a avea girul "Ayatollahului". Omul de nădejde al acestuia este Omer Radovancovici, "Prinţul Clisurii", după cum se autointitulează, primarul comunei Pojejena.

"Prinţul" este cunoscut pe Clisura Dunării în special pentru implicarea sa în contrabanda şi traficul cu ţigări, drept pentru care a şi stat la mititica aproape un an, trimis acolo prin bunăvoinţa procurorilor DIICOT. Ultima găselniţă a cuplului "Ayatollah" - "Prinţ" este energia eoliană. Frunzăverde, în calitatea sa de staroste peste judeţ, a trimis mai mulţi oameni de afaceri spanioli şi italieni la Pojejena "Prinţului" Omer şi la comuna învecinată, Socol, condusă de cumnatul lui Omer, Valentin Ghiţă.

Străinii ardeau de nerăbdare să dezvolte câteva parcuri eoliene. Pentru zona Socol SC Wind A3 Eolica Bucharest SRL a primit la sfârşitul lui 2009 aviz favorabil de la Transelectrica pentru un parc eolian cu o putere instalată de 150 MW. Investitorii pe care Frunzăverde i-a trimis la "Prinţ" sunt nişte necunoscuţi în domeniul energiei eoliene.

Sursă: Jurnalul Național – 26 mai 2010

Acuzația 3: Protect al mafiei drumarilor din Caras-Severin

Cică şoseaua Caransebeş-Telescaun a fost reparată. De fapt, a fost furată. Patru milioane de euro au încăput în buzunarul clientelei boşilor de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin.Coşmarul cu nume de cod 608A, cum este cunoscut oficial, ar fi fost chipurile reabilitat. Adică, în octombrie 2009, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a acordat lucrarea unei câştigătoare tradiţionale de licitaţii, faimoasa firmă Tehnocer din Nădrag care şi-a înfrânt cei zece rivali. Şi a pus astfel mâna pe aproape 4.000.000 de euro.

Cum a pus mâna pe bani, aşa i-a şi mâncat, pentru că lucrările plătite deja aproape integral… nu s-au făcut. Tehnocer este firma lui Dănuţ Măran, care rade tot ce prinde ca lucrări publice în judeţele Timiş şi Caraş, ca urmare a relaţiei cu totul speciale pe care o are cu cei doi baroni zonali şi fraţi întru partid, Ostaficiuc şi Frunzăverde. Administratorul firmei este Gheorghe Stoian, a cărui fiică e năşită de Frunzăverde.

Sursă: Jurnalul Național – 11 aprilie 2011

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica