Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

3908 de oameni au fost acord
Sorin Blejnar

Sorin Blejnar

Fost presedintele al ANAF, sustinut de PDL pe aceasta functie

Locotenentul Mafiei PDL din Arad

Sinteza acuzatii: Implicat in mafia PDL din vămi, Sorin Blejnar are o avere nejustificata, fiind implicat totodata in contrabanda cu petrol si in deturnarea banilor publici. Conform unor acuze care i s-au mai adus, Blejnar este banuit de abuz în serviciu și de protejarea clientelei politice din jurul PDL.

 

Acuzatii extinse:

Acuzaţia 1 - Blejnar, capo di tutti capi. Fostul şef al ANAF este cercetat de DNA pentru instigare la evaziune fiscal

Fostul şel al ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat penal, alături de ex-şeful său de cabinet Codruţ Marta, pentru instigare la evaziune fiscală. Blejnar apare în acest dosar ca protector al celei mai mari reţele de contrabandă cu motorină şi benzină, potrivit informaţiilor RTV. Capul reţelei este Attila Peter Racz, unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din România, despre care presa a scris că are legături şi cu mafia italiană. Afacerile suspecte ale lui Racz au intrat încă din 2010 în atenţia procurorilor anticorupţie, însă DNA a dispus abia în decembrie 2011 trimiterea în judecată a petrolistului orădean, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală şi trafic de influenţă. Legătura dintre Blejnar şi Racz se ţinea prin Codruţ Marta, care era la data respectivă şeful de cabinet al lui Sorin Blejnar. Presa a obţinut şi stenograme din dosar în care Blejnar a discutat despre cum să se facă evaziune fiscală. Denunţătorul este un om de afeceri, Vlad Constantin, care a recunoscut într-o intervenţie telefonică la  România TV că l-a denunţat pe fostul şef al ANAF dupa ce Attila Peter Racz l-ar fi ameninţat în numele lui Sorin Blejnar. Fostul şef al ANAF a negat aceste acuzaţii şi a spus că este nevinovat.

Potrivit comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Racz au mai fost trimise în judecată la 20 decembrie 2010 alte 14 persoane, printre care şi bihoreanca Stroie Carmen, şef laborator la Ecodiesel, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la favorizarea infractorului. Potrivit rechizitoriului, Racz Peter Attila (şeful grupării), fraţii Livadariu Ion şi Stelian şi Costache Dumitru au constituit un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul produselor petroliere, ce au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu peste 20 de milioane de euro. În demersul lor, aceştia au folosit antrepozitul fiscal al TEXAS GRUP Slobozia, întreaga activitate fiind realizată prin persoane interpuse, cu un nivel de şcolarizare redus şi fără pregătire în elaborarea unor operaţiuni comerciale în care sunt rulate sume de ordinul milioanelor de euro. Mecanismul viza, în esenţă, comercializarea de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor.

Legături vechi Sorin Blejnar şi Atilla Racz au mai fost anchetaţi de DNA şi în 2008. Blejnar a fost acuzat atunci că prin Racz Atilla percepea mită pentru fiecare cisternă cu motorină care intra în ţară, legal sau ilegal. La acea vreme, Blejnar era adjunctul şefului de la Garda Financiară, structura centrală. În vara lui 2011, şeful secţiei de combatere a corupţiei, Lucian Papici, a infirmat ordonanţa de neîncepere a urmării penale din 2009 şi a deschis un nou dosar. Deocamdată nefinalizat. Potrivit unor surse judiciare, încă din vara anului 2010 Blejnar a mai fost cercetat şi pentru protejarea contra cost a unor grupări specializate din Braşov în contrabanda cu petrol şi evaziune fiscală. Concluziile preliminare ale investigaţiilor, consemnate în dosar erau foarte îngrijorătoare. "Din eşalonul de coducere şi consiliere face parte şi şeful ANAF, Sorin Blejnar, zis Naşul Mare, care, în schimbul prestaţiilor şi inteveţiilor la autorităţile competente din teritoriu (autorizări antrepozit fiscal, variante de evaziune, declarare fictivă a livrărilor intracomunitare, contracte de management, închiriere), ar fi pretins 3 milioane de euro, sumă ce urmează să-i fie virată într-un cont la o bancă din străinătate".

Stenograma convorbirii dintre afaceriştii Racz şi Constantin Racz: Măi, tată, tu ai făcut o greşeală, nu ştiu ce ai vorbit de el. Vlad Constantin: De cine? Racz: De omu’ de cine vorbim. N-are, nu mai vorbim numele lui... Vlad Constantin: Ă... de Sorin? Aşa. Racz: Ai vorbit prostii. Că-l termini tu, că-l dai tu jos. Vlad Constantin: Bă, m-au enervat ăia la control atunci, mă. Racz: Ştiu, tată, da’ ai zis, ai vorbit prostii şi s-a enervat lumea (...) Vlad Constantin.: Şi nu putem să cădem la pace, aşa cum ai zis cu el? Racz: Ba da, mă, putem, da’ ...ă ... Deci, ca să te lase el în pace, da, asta se poate. (...) Vlad Constantin: Păi, şi cum facem cu ăsta, cu Sorin, să ne lase? Racz: Păi, vorbesc eu (...) la tonă se plăteşte (...) 25 de euro la tona de motorină.

SMS-uri şi convorbiri care nu lasă loc de îndoială SMS, 24.09.2010, ora 17:34, Marta Codruţ Alexandru către A. Racz: "Nu mai scoate maşinile până după 1 octombrie. Decât cu marfă bună. Aruncă orice hârtiuţe şi agende ai. Schimbă telefoanele. Aşa e mai bine. Nu ai probleme, acum, dar nu se ştie".

Convorbire 4.03.2011 Livadariu Stelian: Tu nu înţelegi, firma e luată la ochi, e în filaj! Firma e în filaj. Nu poţi face nimic cu ea. Da’ nu mi-o z... mi-o zis oameni ăi de sus! Aia e terminată (...) Vor să ajungă la Sorin (în şoaptă) Blejnar. Harasim Cornel: Blejnar? (Sorin Florea şi Sorin Blejnar sunt cei doi Sorin care se regăsesc în interceptările procurorilor DNA. Florea este comisar general adjunct al Gărzii Financiare. Potrivit DNA, este şi unul dintre prietenii apropiaţi ai fraţilor Livadariu Ion şi Stelian, acoliţii lui Racz Peter Atilla, capul reţelei de contrabandă.)

Convorbire 21.02.2011 Marta Codruţ Alexandru: Bine, atunci, mă cauţi joi să-mi aduci aparat nou. Racz Peter Attila: Da, da, păi, aşa fac. Marta Codruţ Alexandru: Ok, nu-i o... nu-i o problemă de asta şi poate nu vii cu mâna în buzunar, aşa...

Convorbire 25.03.2011 Harasim: Nu ţi-am mai zis o dată că l-o chemat? Tu nu m-ai crezut... Livadariu Stelian: Aicea şi pe urmă şi la DNA? Pentru Sorin şi cu Sorin ăla? DNA-ul te ia când cu anticorupţie! Ai înţeles? (...) Livadariu: Dacă ăştialalţi! Sorin ăla acuma... Harasim: Cum? Livadariu: Sorin de la ... (neinteligibil) Harasim: Da’ ăsta ce mai zice, Sorin? Ce? Livadariu: Sorin e urmărit pas cu pas! Harasim: Care din ei? Amândoi! (...) Harasim: Şi cu cine ai vorbit? Cu Florea sau cu... Livadariu: Nu, Sorin. (...) Livadariu Stelian: Tu nu ai văzut ce l-au vrut să-l... tocat prin televiziune? O ieşit bine, a fost deştept aici. L-o luat pe "nu" în braţe: Nu, nu, nu! Ai văzut cum? Îl ţin ăia. Îţi dai seama că pe urmă a fost la Parchet.

Sursa: Jurnalul National

Acuzaţia 2: Implicat in mafia PDL din vămi

În presa din februarie și martie au apărut mai multe acuzaţii venite din partea unor foşti sau actuali lucrători din sistemul vamal, dar şi din partea opoziţiei politice, care susţin că Blejnar ar fi o verigă (dacă nu chiar "regina") în acest lanţ al culpabilităţilor. Corpul de Control al primului-ministru a demarat o anchetă administrativă la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Sorin Blejnar şi alte două persoane au fost denunţate de Cornel Costea, fostul şef al Vămii Ploieşti. Cornel Costea a recunoscut faptul că a luat şpagă, cuantumul acesteia, şi, în plus, a precizat şi cu cine a împărţit banii. Acesta a descris în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, a primit suma de 90.000 lei, din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.

Surse judiciare susţin este vorba de Paul Petrof, director coordonator DRAOVB (Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti); Ştefăniţă Prisăcaru, fost şef Compartiment Verificări Interne ANAF; Sorin Blejnar, preşedintele ANAF. Sorin Blejnar a negat acuzațiile și a precizat ca Diana Severin, fostul director al Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova care a lansat acuzatii similare, "bate campii". Sorin Blejnar a recunoscut, la Realitatea TV, ca el l-a numit in functie pe seful vamii Ploiesti, Cornel Costea, dar a facut acest lucru la recomandarea prefectului judetului Prahova, Adrian Florin Dobre, precizand ca are "hartie scrisa in acest sens".

Un fost şef al Biroului Vamal Moraviţa şi un poliţist arestat de la această vamă au declarat că "Regina" corupţiei în vămi este preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex îl acuză pe preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, că în cursul lunii august 2010, la doar şapte zile de la numire, l-a schimbat din funcţie pe şeful Biroului Vamal Siret, Tudor Ioan, după ce acesta a realizat o captură de 26.000 pachete de ţigări. Angajaţi de la ANAF îi acuză pe preşedintele Sorin Blejnar şi pe directorul de cabinet Codruţ Marta că ar proteja contrabanda cu motorină şi benzină, întrucât le-ar fi solicitat să nu se atingă de anumite firme care comercializează carburanţi, începând cu firma cu capital majoritar de stat SC OIL TERMINAL SA Constanţa (la care Codruţ Marta a fost desemnat membru în Consiliul de Administraţie de Ministerul Finanţelor) şi continuând cu firme private ca SC DUMIMAR SRL, SC ROMPET OIL TRADE SRL, SC DG PETROL SRL, SC ROMECO SRL, SC BGM PETROL SRL, SC GAVINI SRL, SC TEXAS GRUP OYL SRL, SC SEBASTIAN SRL, SC SEBASTIAN ENERGY SRL, SC COMPANIA SEBASTIAN SA, SC ASV AUTO SRL, SC DAIM SERV CONSTRUCT SRL, SC JETOIL SRL, SC EUROIL SRL, SC PETROTUR SRL, şi cu antrepozitul fiscal constituit pe vasul petrolier ATTILA pe Marea Neagră.

Angajaţi de la ANAF îl acuză pe preşedintele Sorin Blejnar că ar proteja contrabanda cu legume, fructe şi cereale, cu concursul finului său Robert Rusu, şeful Gărzii Financiare din judeţul Ilfov. Un fost inspector fiscal de la ANAF, Emilian Ciucă, îl acuză pe preşedintele Sorin Blejnar că acesta l-a admonestat iar ulterior l-a dat afară din ANAF pentru că a efectuat un control la SC OMV Petrom SA, unde a constatat un prejudiciu de 5,5 milioane euro.

Un om de afaceri (care a dorit să-și păstreze anonimatul) povesteşte cum i s-a spus clar de către şeful Vămii Timişoara, Aurelian Matiuţ, că pentru a importa un anume tip de ulei în ţară, e nevoie de acordul şefului ANAF, Sorin Blejnar. Tot către acesta s-ar fi dus şi o mare parte a banilor. „Niciun porumbel nu intră în ţară fără acordul lui Blejnar”, a declarat omul de afaceri la Realitatea Tv. Omul de afaceri ar fi dorit să importe un anumit tip de ulei în România. Din 60 de euro pe tonă, 40 de euro mergeau la domnul Blejnar, susţine jurnalistul prahovean, Dragoş Pătraru, citându-l pe omul de afaceri.

Numele lui Sorin Blejnar şi al directorului său de cabinet, Codruţ Marta, apar şi într-un dosar disjuns de Biroul DNA Satu Mare în august 2010 din dosarele privind contrabanda şi corupţia din Vama Halmeu ( nr. 63/P/2009 şi nr. 18/P/2010), care se află la structura centrală a DNA şi priveşte declaraţii fictive de tranzit şi de export de ţigări şi de produse petroliere în Ucraina via Constanţa – Halmeu.

Numele lui Sorin Blejnar apare și în cazul arestării unui consilier ANAF. Sorin Blejnar apare în motivarea judecătorească în dosarul arestării consilierului Nicolae Adrian Gavrilă. Se pare că avocatul Marius Stăncescu ar fi cerut şpagă de un milion de euro pentru Blejnar. Tot în motivarea judecătorilor apare informaţia potrivit căreia directorul executiv al Vămii Bucureşti, Viorel Comăniţă, ar fi primit mită în valoare de 300.000 de euro. În aceeaşi motivare se spune ca avocatul Marius Stãncescu i-ar fi spus omului de afaceri Claudio Celestini cã poate interveni pe lânã preşedintele ANAF pentru acopri activitãţi de contrabandã. Consilierul ANAF Nicolae Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu au fost arestaţi în urma denunţului făcut de omul de afaceri italian Antonello Celestini. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi pretins 1,8 milioane de euro, în decurs de patru ani. Claudio Celestini a declarat ulterior că "Parte din mita oferita de mine ar fi putut ajunge chiar la directorul ANAF, adica la Sorin Blejnar".

Realitatea TV a prezentat un document care arată că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost numit în funcţie după ce organizaţia PD-L Arad şi-a prezentat în scris susţinerea politică.

În postura de preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar a fost protejat de preşedintele Traian Băsescu, care i-a transmis fostului ministru al finanţelor Sebastian Vlădescu rugămintea: "Lasă-l, te rog, în pace pe Sorin!". Sorin Blejnar a fost şi este protejat şi de primul-ministru Emil Boc, care a preferat să-l sacrifice pe ministrul Sebastian Vlădescu în urma unor divergenţe cu preşedintele ANAF, iar acum refuză să-l demită din funcţie.

Sorin Blejnar a fost şi este protejat şi de ministrul Administraţiei şi Internelor, conjudeţeanul său Traian Igaş. Sorin Blejnar este protejat şi de şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii, Daniel Moldoveanu, care este naşul său de cununie. Sorin Blejnar este protejat şi de primul adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, generalul Florian Coldea, şeful de facto al acestei instituţii, care-i este conjudeţean (fiind originar din comuna Târnova, judeţul Arad) şi a fost propulsat în funcţie tot de primarul Falcă. Blejnar a lăsat chiar să se înţeleagă că ar fi ofiţer acoperit al SRI, cu gradul de colonel. În plus, Sorin Blejnar se laudă că ar fi prieten cu procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, cu care are frecvent discuţii telefonice şi întâlniri amicale.

Surse: Ziarul Financiar – 28 februarie 2011, Adevărul – 28 februarie 2011, Adevărul – 4 martie 2011, Hotnews – 24 februarie 2011 Antena 3 – 4 martie 2011, ProTV –martie 2011, Cotidianul.ro – 1 martie 2011, DCNews.ro – martie 2011

Acuzaţia 3: Avere nejustificată

Sorin Blejnar este din nou în centrul unui scandal. Cei de la emisiunea Exces de Putere au aflat că preşedintele ANAF şi-a cumpărat o casă de aproape jumătate de milion de euro.  Achiziţia a fost făcută chiar în anul în care a fost numit la conducerea Fiscului. Din conturile lui Blejnar, aşa cum apar ele în declaraţia de avere, au dispărut însă mai puţini bani decât a costat casa.

Surse: Antena 3 – 8 mai 2010

Acuzaţia 4: Implicat în contrabanda cu petrol

Tribunalul Constanţa a confirmat pe 26 februarie că desfăşoară o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere, în dosarul respectiv apărând şi numele actualului şef al ANAF, Sorin Blejnar. Pe rolul instituţiei se află înregistrat în vederea soluţionării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată, în anul 2007, funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere.

"În componenţa comisiei se regăsea, din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF", se arată în comunicatul Parchetului Tribunalului Constanţa. În documentul citat se precizează că "în cauză nu a fost începută urmărirea penală". Surse din cadrul instituţiei au precizat că la vremea respectivă Sorin Blejnar a fost audiat în acest dosar şi a dat o declaraţie olografă în faţa procurorului de caz, la fel ca şi ceilalţi membri ai comisiei de autorizare.

Surse: România Liberă – 26 februarie 2011

Acuzaţia 5: Deturnarea banilor publici

Sorin Blejnar este vizat în dosarul DNA privind returnarea de TVA de 60 milioane euro, în care au fost arestaţi directorii de la UCM Reşiţa, directorul Autorităţii Vamale Portuare Constanţa, afaceristul libanez Said Baaklini, apropiat de unii lideri centrali ai PDL, şi a fost începută urmărirea penală împotriva senatorului democrat-liberal de Constanţa, Mircea Banias.

În încercarea de a prezenta cât mai simplu ingineria prin care se dorea prejudicierea bugetului de stat cu suma de 60 de milioane de euro, procurorul de caz a spus: "O marfă de aproximativ 210.000 de euro a fost facturată pentru suma de 250 de milioane de euro prin semnarea succesivă a mai multor acte privind aceeaşi marfă. Din suma final facturată se dorea recuperarea TVA-ului aferent acestei din urmă sume, respectiv 60 de milioane de euro".

Surse: Gândul – 20 decembrie 2010

Acuzaţia 6: Clientelism politic

Sorin Blejnar a făcut o sumedenie de numiri în funcţie, dar nu pe criterii de competenţă, ci pe criterii politice şi clientelare în cea mai mare parte a cazurilor. Astfel, în mai 2009, la propunerea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă (preşedintele Organizaţiei judeţene Arad a PDL şi vicepreşedinte naţional al PDL) şi a senatorului PDL Traian Igaş (vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Arad a PDL, actualmente ministru al Administraţiei şi Internelor) l-a numit director executiv al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara (care arondează patru judeţe din sud-vestul României) pe dl. Aurel Mătiuţ, anterior şef al Biroului Vamal Vărşand şi director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad.

În iunie 2010, la propunerea deputatului PDL Marius Spânu, l-a numit director al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi pe dl. Viorel Arcana, anterior director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi. În 23 septembrie 2009, la propunerea unui membru important al staffului central al PDL, Eugeniu Petrescu, a numit-o în funcţia de şef interimar al Biroului Vamal Halmeu (judeţul Satu Mare)pe d-na Nicoleta Dobrescu, anterior simplu lucrător vamal, care era cercetată de DNA pentru infracţiuni de fals şi de corupţie. În data de 19 ianuarie 2011, la propunerea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, l-a numit şef interimar al Biroului Vamal Halmeu pe dl. Gheorghe Ţârle, anterior lucrător vamal la birourile vamale Borş (judeţul Bihor), Nădlac (judeţul Arad) şi Moraviţa (judeţul Timiş). În ultima parte a anului 2010, la propunerea, se pare, a fratelui preşedintelui României, Mircea Băsescu, l-a numit şef al Biroului Vamal Constanţa Sud-Agigea pe dl. Liviu Durbac, promovat de la Bucureşti.

În august 2010, la propunerea prefectului judeţului Prahova, Adrian Dobre,şi a preşedintelui Organizaţiei Judeţene Prahova a PDL şi a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, l-a numit director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova pe dl. Cornel Costea, în vârstă de 27 de ani, fost inspector la ANAF Bucureşti, fără experienţă în domeniul vamal, care a fost arestat recent pentru luare de mită.Printr-un ordin intern semnat pe 1 martie 2011 de şeful ANAF, Sorin Blejnar, la Vama Bucureşti  era numit un nou director. Silviu Văduva a fost numit în funcţia de director executiv al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Tânărul “don Juan“ de 36 de ani, cunoscut pentru relaţiile lui cu fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, şi sora mai mică a Monicăi Columbeanu, a lucrat timp de un an de zile,  pe postul de consilier juridic, pentru cabinetul ministrului Şeitan. Ulterior, la presiunea media (care, dincolo de aventurile amoroase ale lui Văduva, atrăgea atenția asupra lipsei de experiență a acestuia), Văduva și-a dat demisia.

Surse: Adevărul de seară – 1 martie 2011

Acuzaţia 7: Abuz în serviciu și protejarea clientelei politice

Sorin Blejnar ar fi cerut, în 2009, sancţionarea a doi inspectori vamali care efectuaseră un control la Petrom. Demişi în 2009, ei au fost repuşi în funcţie de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de conducerea sindicatului Pro Lex că a cerut sancţionarea disciplinară a doi inspectori vamali în martie 2009, în aceeaşi zi în care aceştia au finalizat un control al SC Petrom SA prin care constatau că societatea prejudiciase bugetul de stat cu aproximativ 5,5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al sindicatului Pro Lex, incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 20 martie 2009, chiar în biroul şefului ANAF. Pe lângă cei doi inspectori, Emilian Ciucă şi Virgil Marin, la discuţie au participat mai mulţi şefi din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, instituţie aflată în subordinea ANAF.Emilian Ciucă şi Virgil Marin au contestat în instanţă ordinul de demitere din funcţie. Săptămâna trecută, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti le-au dat dreptate celor doi, obligând Autoritatea Naţională a Vămilor să-i reîncadreze în funcţie. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs.

În acelaşi timp, SC Petrom SA a pierdut, în primă instanţă, procesul prin care contesta procesul verbal prin care Emilian Ciucă şi Virgil Marin constatau că societatea prejudiciase bugetul de stat cu 5,5 milioane de euro prin neplata unor accize şi a TVA-ului. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, nu a negat discuţia avută în biroul său cu cei doi inspectori, însă a oferit o altă variantă asupra incidentului.Sorin Blejnar a încercat, prin toate mijloacele, muşamalizarea în justiţie a unui dosar în care Petrom e acuzată de un prejudiciu de peste 5 milioane de euro.

Deşi au lucrat în echipă, semnând împreună falsuri, conducerile ANAF şi ANV nu au reuşit să determine o decizie a justiţiei în favoarea Petrom şi, deci, în defavoarea statului român. Sorin Blejnar nu doar s-a antepronunţat în acest caz, dar a pozat, fără ruşine, la Realitatea TV, într-o emisiune din 2 decembrie, în avocatul Petromului. Care, până la urmă, a pierdut procesul şi a plătit cele cinci milioane de euro.

Surse: Adevărul – 15 octombrie 2010, Wikileaks România – 7 martie 2011

Acuzatia 8 - Blejnar, criminal?

Sorin Blejnar şi Elan Schwartzenberg au fost audiaţi la Parchet, într-un dosar legat de fraude financiare de valori uriaşe, potrivit RTV.net.

Anchete la nivel înalt în rândul oamenilor de afaceri din România. Zeci de milioane de euro, sume provenite din rambursări de TVA au fost scoase din ţară prin intermediul mai multor persoane, printre care şi al omului de afaceri Elan Schwartzenberg. La toate acestea complice s-ar părea că a fost nimeni altul decât fistul şef ANAF, Sorin Blejnar. Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, nu este de găsit de zece zile, iar poliţia ia în calcul şi varianta unui asasinat.

Reţeaua se baza pe oameni de afaceri ca Elan Schwartzenberg sau Said Baaklini care scoteau sume uriaşe din ţară prin rambursare de TVA, prin anumite firme înfiinţate cu acest scop. Cei doi primeau un procent din valoarea acestor sume, fiind vorba de milioane de euro.

Sursa: Romania Libera

 

 

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

Nedumerit , daca mai exista scara a valorilor in Romania din Galati

A reorganizat ANAF-ul cu rea credinta in vara lui 2011 . A dat afara peste 1000 de functionari publici de la Garda si Vama , prin organizarea unui pseudoconcurs , care a constat in o testare scrisa si un interviu (ambele neinregistrate video sau macar audio). Unii prosti la propriu , au luat note foarte mari , si au ramas in functii . Ei au ramas pentru ca erau pe lista sefilor , care la randul lor erau numiti de Blejnar , personal ! Restul au trebuit sa plece in somaj si corpul de rezerva al functionarilor publici , chiar daca au avut rezultate profesionale remarcabile . Nu s-a tinut cont de un dosar profesional , de activitate, rezultate . cazier administrativ sau de alta natura , starea fizica sa corespunda activitatii desfasurate . Nu s-a tinut cont de nimic , decat daca esti agreat de sef si spui doar : am inteles sefu ! S-a mers cu meschinaria pana acolo incat si la soferi sau casieri (personal contractual ) nu puteai ramane la servici , daca nu-l aveai pe nasu-n suflet ! Evident ,nasu de la nivelul lor ! Acum noi ne judecam cu ANAF-ul la Curtile de Apel din tara si la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei , de 1 an si ceva , fara rezultate !

ANONIMA din Bucuresti

Traim intr-o tara de rahat ! Vreau sa va spun ca stiu foarte bine cine este persoana care coordoneaza spalarile de bani din ecuatia aceasta , printr-o structura extrem de bine pusa la punct de firme offshore. Punctul de plecare catre aceasta ramificatie ......este o firma offshore care a prejudiciat o societate cu peste 700.000 E. Respectiva societate a formulat plingere inca din 2009 la DNA Buc, la PCA Ploiesti, DIICOT Tm, DIICOT Biroul Terit. Buc., bla,bla,bla...Simplu : plecind de la constatarea unui fals material in inscrisuri oficiale prin compararea de acte depuse la o f. de leasing cu cele depuse la ANAF, rezulta o infractiune de fals si uz de fals,respectiv inselaciune. Se incepe U.P. in rem, apoi se extind cercetarile....catre MICROLINE LLC, f.offshore cu sediul in W.D.C. si cont in Cipru. Sa mai spunem ca avem de-a face si cu o usoara contrabanda in Portul Constanta Sud Agigea....iata reteta succesului. Ai dracului procurori , parca-i arde acest dosar, dosar ce poate fi instrumentat lejer de un procuror stagiar....As ! MICROLINE LLC este cheia care duce la cine nu trebuie.....Aceasta a constituit debutul unei increngaturi infractionale de proportii cu participanti de elita.....PDL-ista ... A urmat apoi ( in paralel ) activarea INDRAIND LLC, ambele societati infiintate prin CONSULCO ROMANIA . Infractorii au evoluat ....si mentorul coordonatorului retelei (HCA) a fost ulterior LUIS CORREIA FELIPE SIMOES , creierul EUROFINANZZA (www.eurofinanzza.com sau /si www.atriumincorporators.com). Slabe sperante pentru dovedirea beneficiarilor reali ai actiunilor societatilor constituite in acest scop , pentru ca toate sunt cu actiuni la purtator!! SRI are cunostinta inca din decembrie 2009 de toate acestea, DIICOT-STB de asemenea, Maria Sa Iulian Marin ( fost sef al BCCOC) actualmente Directorul Of. Nat.de Sp. a Banilor a plimbat si el vreo doi ani acest dosar.....fara sa faca nici un act de u.p....Despre ce vorbim ? Schimbari ? Sunt lucruri care se stiu de ani de zile....Si ce daca ?Mi-e greata!!!!!

Ec. Ing. Marius – Alin BRĂTULESCU din Bucuresti

ENEL fură cu acordul ANRE si al OPC Bucuresti care refuza inregistrarea reclamatiilor, v la final raspunsul penal al infractoarei Petrof: marţi 27.12.2011 Enel îmi citeşte index “6555 kWh” şi îmi schimbă contorul defect care “înregistrează consum inexistent”, contor care m-a prejudiciat deja cu 41 kWh iar apoi, Enel îmi cere să plătesc “recuperare energie 612 kWh”(!) adică lucrătorii Enel îţi constată un consum de 12 kWh dar Enel îţi cere să plăteşti 612 kWh în loc de doar 12 kWh şi ENEL face asta după ce reclamaţia a fost soluţionată! V cele 3 anexe la prezenta şi sesizările către ANRE 1547/13.01.2012 cu precizarea că depun plângere penală împotriva tuturor infractorilor de la ENEL şi de la ANRE care tolerează acest furt “pe faţă” contest factura “2 MF 1829690 din 21.02.2012” care este efectiv furt calificat, care nu mi-a fost comunicată decât pe 08.03.2012 şi care trebuie anulată de îndată şi v cele 3(trei) anexe la prezenta, v la final refuzul OPC Bucuresti de a inregistra reclamatia mea trimisa ieri 08.03.2012 cu precizarea ca daca se persista, ne indreptam cu plangere penala inclusiv imp numitei PETROF Petruta, inca in functia de Comisar sef OPC Bucuresti in calitate de sotie a lui PETROF Paul si chemam in garantie ANPC prin Presedintele CERBULESCU Constantin Anexa 1: factura “2 MF 1829690 din 21.02.2012” care este efectiv furt calificat Anexa 2: răspunsul ENEL semnat de Mihaela ANTONESCU prin care ENEL recunoaşte că mai am de plată doar 3,25 lei, sumă achitată demult, exclus aşadar “612 kWh recuperare energie…345,90 lei” Anexa 3: PV “EDM nr 0043203 şi Bon mişcare 0002401” din 27.12.2011 care indică indexul “6555 kWh” Eu nu plătesc “612 kWh” cu care ENEL vrea să mă fure (printr-o oarecare “SEREŞ Eugenia”), v reclamaţiile precedente (ultima fiind nr 1547/13.01.2012/ANRE) prin care am arătat că ENEL vroia să mă fure cu un consum de 10 ori mai mare decât cel citit resp ENEL vroia să le plătesc 125 kWh în loc de doar 12 kWh iar acum, după o pauză de 3 luni, ENEL vrea să mă fure cu 612 kWh! SOLICIT să mi se comunice DE INDATĂ că s-a anulat factura eronată “2 MF 1829690 din 21.02.2012 recuperare energie 612 kWh …345,90 lei” iar în caz contrar, mă îndrept cu plângere penală art. 209, 215, 246, 289 C.pen. împ Directorului General ENEL Luca d'Agnese şi a tuturor complicilor săi, din ENEL şi din ANRE respectiv din OPC PETROF Steluta, nevasta lui chiar PETROF Paul. SOLICIT totodata ca ENEL sa fie amendata. Este ultima incercare de solutionare "amiabila" http://www.mafiilepdl.ro/sorin-blejnar/ http://www.gazetadecluj.ro/citeste/5955-extinderea-retelei-de-apa-din-cluj

barbu gheorghe din Bacau

mafiot PDL-ist periculos .....!!!!!!

mcovei maria din Braila

este corupt

cms.sef.(r)PRECUP FLORIN din Arad

Am lucrat ani de zile cu AUREL MATIUT,pe vremea cat am desfasurat activitati specifice la VARSAND-1991-1996,APOI CA OFITER COORDONATOR LA FOSTUL CENTRU ZONAL AL POLITIEI DE FRONTIERA ARAD,SI IN ULTIMA PARTE CA SEF DE PUNCT DE FRONTIERA LA AEROPORTUL ARAD-in aceasta perioada MATIUT era deja seful D.R.V.ARAD.Am avut enorm de multe dispute cu el si cu sora sa ALINA,in prezent nu mai lucreaza ca vamesa,in acea perioada era studenta la stomatologie si ;lucra cu fratele ei la VAMA VARSAND...amandoi erau a fel de abuzivi si escroci,dar dupa stiinta mea ERAU PROTEJATII SEFULUI DE PUNCT ...DE FRONTIERA,DE ALTFEL LUCRURILE AU MERS PE ACELASI TREND,MULTI POLITISTI DE FRONTIERA NU INDRAZNEAU SA SPUNA NIMIC,BA MAI MULT II CAUTAU PRIETENIA.....IMPLICAT POLITIC CU PUTEREA DIN ACELE VREMURI(ca orice roman,impartial..)cu sprijinul S.R.I ARAD dar si al celor de la PROTECTIE-condus pe atunci de tot felul de smecheri din fosta militie sau securitate-MATIUT A STIUT SA ..PUNCTEZE SI SA SE DETASEZE DE RESTUL ,colegilor sai mai ales ca intentase si divort si-si gasisse o noua consoarta in persoana unei foarte vocale procuroare.,cu care ste si acum..de altfel ce-ar fi VAMA fara acoperirile din JUSTITIE..ani la rand abuzurile acestui smecher mi-au facut viata un calvar -afland ca am fost ofiter de informatii -pana in 89-mi-a creat multe ,foarte multe umilinte,la adapostul RELATIILOR PE CARE LE AVEA CU DIVERSI POLITISTI,S.R.I-STI SAU DE LA PROTECTIE..filmul este dacavreti unul de tip..HOROR...SI NU EXISTA SPATIU PENTRU A-L..DERULA....daca l-ati fi trait ,ati fi simtit ceea ce am simtit eu...personal voi introduce actiune in onstanta atunci cand LA CONDUCERA TARII VOR VI POLITICIENI CAT DE CAT SERIOSI....DESPRE ABUZURILE LUI MATIUT NU PUTETI VORBI DECAT DACA ATI LUCRAT EFECTIV CU EL SI STITI TOTUL,IAR EU CHIAR STIU TOTUL......NU DOAR ACTUALII SEFI L-AU INCURAJAT CI SI CEI CARE AU FOST INAINTEA PORTOCALIILOR...LA CONDUCEREA VAMILOR...CARTEA LUI DE VIZITA SI RELATIONALA CUPRINDE NUME MARI DIN ROMANIA ANILOR 90-2000...ASA CA DOAR CINE IL CUNOASTE CU ADEVARAT IL POATE ACUZA..EU POT S-O FAC...DAR DEOCAMDATA SE OPUNE BETIVANUL NATIONAL SI DERBEDEII CARE SUNT CAND LA STANGA CAND LA DREAPTA POLITICII DIN ROMANIA...DE CE IL ACUZ:de incalcarea legislatiei si abuz in serviciu,de deteriorarea climatului de munca si deconspirarea unor date detinute in activitatile de supraveghere si urmarire a celor dati in consemn la frontiera...foarte multe cadre stiu aceste situati dar din motive de...coabitare si teama ca ar putea fi dati si ei in vileag..prefera sa taca.....asa au facut si cei de la fostii graniceri care au intrat in sistemul politiei de frontiera...cu unii a fost chiar coleg la liceul militar.cu altii a devenit partener la furat....nu mai vorbesc ca la nivel de procuror general sta EXCELENT..se putea altfel?...cu regret o spun dar dumneavostra nu stiti mai..nimic.....asa a ajuns ROMANIA IN PRAPASTIE CU AJUTORUL UNOR ASTFEL DE GOLANI..PROTEJATI DE POLITIE,POLITICIENI SI JUSTITIE....ADICA TRIUNGHIUL DE AUR AL HOTIEI...

marin virgil din Bucuresti

Acest criminal, la propriu, refuza, de 3 ani, sa readuca Petromul, gratis, in patrimoniul Statului Roman.

Păscut daniel din Bucuresti

Dacă îşi ia şpagă de la ei ce sa le mai facă?Cerbulescu se comporta ca un dictator având spate in PDL iar la OPC Bucureşti si-a instalat comisar sefa o analfabeta proasta fără margini cu studii terminate ieri la 45 de ani Petruta Petrof....

Marta emilian alexandru din Bucuresti

Paul Petrof şeful de la vami Bucureşti a pus-o pe nevasta-sa comisar şef la OPC Bucureşti si controlează prin ea toţi producătorii si Distribuitorii din Bucureşti fiind mana in mana cu Constantin Cerbulescu şeful ANPC omul de casa al lui silvian Ionescu şeful garzii de mediu.Uşor nu?Petruta Petrof e o taranca parvenita are Audi A8 cu şofer secretara plătită din salariul ei ???vuiton blana cinci telefoane vertu si cheltuieli de doua miliarde pe luna din ce îşi trage Paul Petrof din vami.PDL a găsit in analfabeta asta vasnic apărătorul al intereselor de partid dispunand controale numai la firmele acolitilor PSD-PNL fără sa se atingă de firme ale tovarasilor basesti.Dispune comenzi de mii de sandvisuri pentru partid sucuri cafele tone de mâncare si tot ce e nevoie in modrogan are de asemenea câţiva comisari loiali care au libertate totala la control si primesc stimulente banesti pentru serviciile aduse.

Ionel Trandafir din Bucuresti

seful mafiei fiscale - prietenia sau simpatia cu pdl iti poate aduce facilitate fiscala sau in caz contrar organul de control Anaf pe cap.

Roberta Anastase | Mafiile PDL din www.mafiilepdl.ro/roberta-anastase/

[...] după numai câteva luni a fost nevoită să demisioneze. A fost forţată de un trimis de-al lui Sorin Blejnar. Acest trimis, în ciuda celor spuse de şeful ANAF la Realitatea TV, a fost avansat şef de vamă. [...]

Gheorghe Falcă | Mafiile PDL din www.mafiilepdl.ro/gheorghe-falca/

[...] 1: Cap al mafiei PDL din vămile de Vest Sorin Blejnar a fost propulsat la sefia ANAF de filiala PD-L Arad. Asta arata un document prezentat de Realitatea [...]