Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

100 de oameni au fost acord
Silvian Ionescu

Silvian Ionescu (locotenent)

Membru PDL, fost sef al Garzii de Mediu

Șef la Securitate, fost ofițer DIE.

 

Acuzatia – Șef la Securitate

Democrat-liberalul Silvian Ionescu, fost sef al Garzii de Mediu, a lucrat intre anii 1974 si 1989 in Securitate. Mai precis a fost ofiter de Securitate in cadrul DIE. El a recunoscut ca a practicat „spionajul politico-economic“.

Fostul presedinte, Emil Constantinescu, l-a prezentat pe Silvian Ionescu drept fostul sef al CIE pentru Europa de Vest. Acest lucru inseamna implicit ca Ionescu a stiut, a coordonat direct sau indirect actiunile securitatii impotriva emigratiei romanesti anticomuniste. La sfarsitul anilor 80 deceda in conditii dubioase directorul sectiei romane de la Radio Europa Libera, istoricul Vlad Georges. Era ultimul dintr-o serie de trei directori ai postului de radio din Munchen decedati in conditii suspecte, probabil victima celebrului Radu, arma radiocativa a securitatii. Tot atunci plecau in Vest agenti ai securitatii pentru a-i asasina pe Regele Mihai si Ion Ratiu. Cazuri pe care Silvian Ionescu le-a cunoscut direct sau indirect. De ce nu publica SIE fisa de post al lui silvian Ionescu si atributiile pe care le-a avut? De ce dosarul sau este strict secret?

Într-o emisiune televizată din 15 august 2006, consilierul premierului pe probleme de securitate naţională, Marius Oprea, susţinea că Guvernul de la acea vreme are în componenţă doi foşti ofiţeri de securitate, Silvian Ionescu - şeful Gărzii de Mediu şi Aurel Teodorescu - directorul Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă.

Surse: QMagazine, Mediafax, Jurnalul National

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica