Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

782 de oameni au fost acord
Mircea Hava

Mircea Hava

Preşedintele PDL Alba, primarul municipiului Alba Iulia

Mircea Gheorghe Hava, liderul PD-L Alba, probabil nici nu stie cum arata culoarea portocaliu, avand in vedere ca nu distinge culorile. Altfel nu ne putem explica de ce pentru el drapelul Romaniei are 6 culori. Singura culoare pe care stim sigur ca o cunoaste este culoarea banilor, procurorii DNA au demonstrat acest lucru.

 

Acuzații extinse

Acuzaţia 1 -  Cercetat pentru corupție

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a primit din partea DNA decizia de neincepere a urmaririi penale (NUP) intr-un dosar in care a fost acuzat de fapte de coruptie. Principalele acuzatii aduse primarului Mircea Hava au fost cele de luare de mita si abuz in serviciu in derularea a trei investitii importante din Alba Iulia. Este vorba despre amenajarea fantanii arteziene din Parcul Unirii, asocierea Consiliului Local cu o firma privata in scopul construirii unui magazin de tip mall si lucrarile de reamenajare a centrului civic. Plangerea pe numele primarului a fost facuta in 2007, cand investitiile respective era finalizate sau intr-un stadiu avansat de finalizare.Decizia procurorilor DNA a venit la mai mult de un an de zile de la momentul culminant al cercetarilor. In decembrie 2007, toti consilierii locali au fost chemati la DNA Alba Iulia pentru a face declaratii in legatura cu plangerea respectiva.

Sursă: Romania Liberă

Acuzatia 2 -  Clientelism politic

Si-a propulsat membrii familiei in functii publice.Primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, nu apare ca actionar la nicio societate comerciala, in schimb are doi copii, dintre care unul are cel putin doua calitati de a face cariera in politica: are firma si este angajat la ministerul Elenei Udrea. Pe de o parte, Horea Hava este actionar 100% la societatea Hal Exclusiv SRL din Alba Iulia si este angajat in functia de consilier evaluare examinare la Directia Generala de Coordonare a Activitatii in Teritoriu, Unitatea Teritoriala Alba Iulia, cu sediul chiar in cladirea primariei.

Sursă: Financiarul – 22 iunie 2010

Acuzatia 3 -  Politizarea simbolurilor naţionale

Pe clopotnita Catedralei Reintregirii Neamului a aparut tricolorul Romaniei, usor modificat. I s-au mai adaugat doua culori. Dupa valul de critici la adresa gestului primarului Hava, s-a decis desfiintarea drapelului imediat dupa ce a aparut in peisaj si culoarea portocaliu, a 6-a. Hava sustine ca n-a gresit cu nimic.Primarul Mircea Hava a explicat jurnalistilor ca drapelul cu cinci culori nu era decat un decor urban pentru promovarea turistica a orasului.

Sursă: Romania International.com – noiembrie 2010

 

Acuzatia 4 - Sechestru asigurator pe averea lui Mircea Hava, instituit de DNA

DNA Alba Iulia a dispus luarea măsurii asiguratorii a inscripţiei ipotecare asupra bunurilor imobile aparţinând primarului municipiului Alba Iulia - Mircea Gheorghe Hava, viceprimarilor Paul Voicu şi Ioan Bogăţan, a directorului STP Stelian Constantin Nicola (plus doi subalterni) şi a altor 8 angajaţi din primărie în dosarul penal nr. 213/P/2011 pentru recuperarea sumei de 29.262.265 lei. Suma ce urmează a fi recuperată reprezintă subvenţii eşalonate, acordate “cu încălcarea legii”, de Primăria Municipiului Alba Iulia către SC STPS Alba astfel: în 2009 – 8.750.129 lei, în 2010 – 9.628.262 lei, în 2011 – 10. 883. 874 lei.

În dosarul penal 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmăriţi penal primarul Mircea Hava – în calitate de învinuit, pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii iar Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Stelian Constantin Nicola şi alţi angajaţi din primărie şi STP Alba sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.

Potrivit dosarului întocmit de procurori, SC STP SA Alba Iulia, în calitate şi de concesionar în baza contractului de concesiune nr. 3835/2001 (prelungit prin două hotărâri de consiliu local – nr. 46/2011 şi 223/2011), trebuia să asigure continuitatea serviciului de transport public local până la desemnarea altui operator de transport local, desemnat în urma unei licitaţii publice, în acest sens întocmindu-se actul adiţional nr. 4/25.11.2011. Prin hotărâri de consiliu local (nr. 236/10.07.2009 şi HCL 157/22.07.2010) s-a decis subvenţionarea cu 80% - în anul 2010 şi cu 50% - în anul 2011 pentru transportul tuturor categoriilor de pensionari din Alba Iulia, în funcţie de numărul total al acestor pensionari. Hotărârile de consilu local au fost urmate de încheierea de protocolae între primărie şi STP, din care “rezultă că concendentul se obliga să subvenţioneze activitatea prestată de opratorul de transport local în funcţie de numărul total al pensionarilor cu domiciliul pe raza municipiului Alba iulia, în procentul stabilit în aceste hotărîri”. Procurorii au descoperit că “începând cu anul 2009, concedentul (n.r. primăria Alba Iulia) a acordat în mod nelegal subvenţii pentru serviciul de transport public local efectuat de concesionarul SC Societatea de Transport SA Alba Iulia, în temeiul contractului de cesiune nr. 3835/2001.

Facturile şi respectiv certificatele la plată au fost semnate de angajaţi ai STP şi primăriei iar ordinele de plată au fost semnate de viceprimarii Voicu şi Bogăţan. De precizat că cei doi viceprimari mai au o ipotecă instituită pe averea imobilă, în dosarul FC Unirea.

Mai mult decât atât, din declaraţiile date de învinuiţi după începerea urmăririi penale a rezultat că pe toată perioada executării contractului de concesiune serviciu de transport public local între Primăria Municipiului Alba Iulia a rezultat FĂRĂ ECHIVOC că SC STP SA Alba Iulia a solicitat şi încasat lunar de la Primăria Alba Iulia subvenţii pentru funcţionalitate conform solicitărilor lunare ale acesteia şi că SC STP SA Alba Iulia a achiziţionat un soft informatic care permite cunoaşterea cu exactitatea a numărului de călătorii efectuate pe categorii de călători”.

Primarului Mircea Hava i s-a instituit sechestru asigurator asupra imobilului din strada Toporaşilor şi cel din strada Cireşului, din Alba Iulia. Viceprimarului Paul Voicu i s-a instituit sechestru asigurator asupra imobilelor de pe strada Iona Alexandru, strada Drăgăşani – Miceşti şi din Bărăbanţ. Viceprimarului Ion Bogăţan i s-a instituit sechestru asigurator asupra imobilelor din strada Octavian Goga, Calea Moţilor. Directorului STP, Stelian Nicola i s-a instituit sechestru asigurator asupra imobilelor din strada Vasile Goldiş şi strada Ponor. Totodată, şi celorlalţi cinci angajaţi din primărie şi alţi doi din STP li s-a instituit sechestru asigurator pe proprietăţi.

Sursa: Cotidianul

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

Wolf din Alba

A transformat cea mai mare parte a orasului intr-un desert placat cu "havele" dupa ce in prealabil a defrisat tot ce era verde si viu. Toate suprafetele pe care calci in oras sunt placate cu aceste blestemate de "havele" care nici macar nu rezista la schimbarile de temperatura si in maxim doi ani trebuiesc inlocuite, bineinteles tot cu "havele". Nu poti face o reclamatie referitoare la presedintii asociatiilor de proprietari care comit abuzuri catre primarie pentru ca daca o faci tot tu o iei in barba si asta pentru ca toti acesti presedinti de asociatie sunt clienti ai primariei sub diverse forme iar primaria ii apara cu dintii.

Ion Balgradean din Alba

CONCLUZIA: glonţul!

Alexandru din Alba

andrei din Alba esti unul din acolitii lui? cati bani ai primit si tu? mai bine TACI !

Andrei Zahan din Alba

Mircea Hava ar trebui arestat pentru ca firmele lui trecute pe numele membrilor familiei fac de ani de zile afaceri cu statul fara organizare de licitatii. De exemplu, una din firmele lui, trecuta pe numele fratelui sotiei lui Hava, (Elis Pavaje se numeste), de ani de zile paveaza strazile din Alba Iulia fara sa se fi organizat vreo licitatie. Eu, Andrei Zahan, angajat in primarie la sectorul care se ocupa de retributia fondurilor europene, cer public anchetarea lui Mircea Hava si arestarea lui pentru delapidare deoarece prin tot felul de inginerii financiare a papat toate fondurile europene destinate municipiului pentru crearea de locuri de munca, pe fabricarea de dale din beton si pavarea strazilor din oras. Alba Iulia este orasul cu cel mai mare somaj din tara, aproximativ 20 000 someri. S-au alocat bani de la Uniunea Europeana pentru crearea de locuri de munca, bani care au fost deturnati in conturile firmei Elis pentru a fi platite pavajele din oras. Ce vreau sa mai semnalez, odata ce o strada este pavata, dupa un an dalele de beton sunt scoase de pe acea strada si inlocuite cu altele noi. Binenteles, lucrarea este taxata din nou de firma Elis, iar dalele scoase de pe respectiva strada sunt vandute apoi catre diverse persoane fizice pentru a-si pava curtile caselor.

una din Alba

abia astept sa plece.....il urasc din rasputeri.....

andrei din Alba

Acuzatile 2 si 3 nu sunt valabile fiul lui este un simplu angajat la ministerul condus atunci de elena udrea si nu are nici o actiune la nicio o firma in procente de 100% sunt din alba iulia si il cunosc foarte bine pe baiatul lui si pe domnul Hava si mai mult fiul domnului Hava nu este inscris in PD-L si nici nu o va face MINCIUNI IN ACUZATIA NR.2 . In acuzatia nr 3 vorbiti de culorile drapelului romaniei ei bine inainte de a fi pus a fost vazut de Preafericitul Andrei Andreicut si nu a avut nimic de reprosat MINCIUNI IN ACUZATTIA NR 3 . NU MAI VB PROSTI PE NET SI NU MAI MINTITI LUMEA CU PROSTI DEASTEA CA NU VA MERGE HAI PD-L HAI DOMNUL HAVA

HH din Alba

TAIEREA ABUZIVA A PARCULUI CUSTOZZA DIN ALBA IULIA , DISTRUGEREA STADIONULUI "MECANICA" FARA A MAI FACE O ALTA BAZA SPORTIVA IN COMPENSATIE, ATRIBUIREA TUTUROR LUCRARILOR IMPORTANTE DOAR " FIRMELOR PRIETENE", ETC

tavi din Bucuresti

d din Bucuresti

prea multe ....