Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

72 de oameni au fost acord
Liviu Negoita

Liviu Negoita (locotenent)

Primar Sectorul 3, Vicepresedinte PD-L

Liviu Negoiţă este obişnuit să bage mâna adânc în bugetul Primăriei Sectorului 3 pentru contracte cu firme prietene PD-L, lucru ce a atras atenţia până şi Comisiei Europene.

 

Acuzaţii extinse:

 

Acuzaţia 1 - Tun în Vinerea Mare: Liviu Negoiţă bagă în buzunarele "cunoscuţilor" 450 de milioane de lei

„Gospodarul“ primar al sectorului 3, Liviu Negoiţă, a pregătit în vremuri de criză un tun în valoare de 450 de milioane de lei, evident, din bani publici. Primarul a decis chiar în Vinerea Mare să organizeze o licitaţie, având grijă să anunţe firmele „de umplutură“ cu doar trei zile înainte. Singura care era pregătită cu munţi de hârţogăraie a fost vechea prietenă a primăriei, cea care a câştigat în nenumărate rânduri contracte bănoase din banii plătitorilor de taxe, Tehnologica Radion, deţinută de omul de afaceri Theodor Berna. Favorită certă cu mult înaintea anunţării demarării procedurilor de licitaţie, Tehnologica Radion este la un singur pas de a fi anunţată câştigătoarea megalicitaţiei de 450 de milioane de lei pentru reabilitarea străzilor.

Pentru a fi siguri că firma Tehnologica Radion va fi în mod cert câştigătoare şi, mai mult, pentru a fi cât de cât legală manevra, preţurile oferite de această firmă sunt incredibile şi aiuritor de mici, motiv pentru care adună puncte după puncte din partea Comisiei de evaluare condusă de Alina Socobeanu, mâna dreaptă a lui Liviu Negoiţă. Totuşi, asemenea preţuri ireale nu ar face decât să bage firma în faliment în cel mai scurt timp posibil, şi-n plus, e un lucru ştiut că nimeni nu face acte de caritate pentru cetăţenii simpli ai României. Dar cum reuşeşte să se menţină pe piaţă cu asemenea preţuri, ba chiar să fie o prosperă firmă, cu cifre de afaceri halucinante? Simplu. Ulterior, prin acte adiţionale creşte preţurile cu mult peste limita legală, chiar şi cu 500 la sută la sută faţă de valoarea iniţială stabilită prin Caietul de Sarcini cu acordul dar mai ales concursul beneficiarului lucrărilor, în cazul de faţă Primăria Sectorului 3, condusă de Liviu Negoiţă. Tehnologica Radion a negat, desigur, că ar putea să facă aşa ceva, susţinând că aceste preţuri mici sunt justificate prin faptul că îşi produce singură toate materialele de construcţii necesare. În ceea ce priveşte umflarea preţurilor pe parcurs, firma are şi pentru acest lucru o explicaţie. Doar în cazul apariţiei unor lucrări noi (care nu au fost licitate) se poate majora valoarea contractului cu nu mai mult de 50% din valoarea iniţială. Însă, ziarul „Finaciarul“ a publicat un exemplu din procesul verbal, dând doar un exemplu la întâmplare. Pentru un capac nou, preţurile oferite de Eurovia SA au fost de 1117,42 lei, cel al Euroconstruct Trading `98 a fost de 701,43 lei, iar cel al Mari Villa a fost de 498,5 lei. Cum era de aşteptat, oferta Tehnologica Radion s-a ridicat la doar 24,51 lei! De 45,5 ori mai mică decât oferta Eurovia! Sigura explicaţie posibilă este că Tehnologica Radion oferă preţuri atât de mici ştiind că nimeni nu o va pune să facă respectiva lucrare pentru că ar intra în faliment dacă ar fi nevoită să înlocuiască 5.000-6.000 de capace de canal la preţurile la care a licitat. Preţul de achiziţie al unui capac pe piaţa liberă este de aproximativ 430 de lei (100 de euro) la care mai trebuie adăugate costuri legate de manoperă şi forţa de muncă. Cum era de aşteptat, doar la acest mărunt punct 50, firma inginerului Berna a adunat 1,5 puncte, în timp ce Eurovia - 0,03 etc.

E de înţeles că trebuie să apară „lucrări noi“, căci, pentru acest an, Tehnologica Radion mizează pe afaceri de peste 200 milioane euro, în urcare cu 25% faţă de 2008, cånd indicatorul a atins un nivel de 160 milioane euro, cum a declarat chiar Theodor Berna, proprietarul companiei cu activităţi în industria construcţiilor. Estimarea privind avansul afacerilor se bazează pe lucrările în derulare şi licitaţii pe diverse categorii de proiecte de construcţii, potrivit afaceristului. Probabil că avea o oarecare siguranţă când a făcut aceste declaraţii inginerul Berna, căci, iată, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, nu l-a dezamăgit şi, ca printr-o magie, a câştigat o nouă licitaţie.

Pe lângă punctele acumulate pentru cele mai mici preţuri existente pe piaţa din România, Tehnologica Radion vine în completarea punctelor cu durata pentru realizarea proiectului tehnic, caiete de sarcini, documentaţia tehnico-economică, detalii de execuţie, lista de cantităţi care reprezintă un criteriu şi durata de realizare a studiului de fezabilitate şi a documentaţiei de avize, înghiţită de Comisia de evaluare a Primăriei Sectorului 3: o zi, doar o zi, faţă de alte firme care au participat la aceeaşi licitaţie, precum 15 zile la Euroconstruct Trading `98 sau Mari Villa, potrivit ziarului „Finaciarul“. Şi pentru că a oferit o singură zi - un termen halucinant de mic faţă de un volum de muncă atât de mare, Tehnologica Radion a mai primit 15 puncte, în timp ce concurenţa nedorită, precum Euroconstruct Trading `98 a primit doar 1,67 de puncte, iar Mari Villa a luat doar 1,67 de puncte. În final, Tehnologica Radion s-a clasat pe primul loc - cu un punctaj de 89,95, urmată la mare distanţă de Mari Villa - cu 45,51 puncte, Euroconstruct Trading `98 - cu 25,40, şi Eurovia SA - cu 25,38. Aşa da licitaţie corectă organizată de corectul şi muncitorul primar Liviu Negoiţă.

Însă cireaşa de pe tortul licitaţiilor pe bani publici este megaescrocheria à la Negoiţă: zeci de străzi care urmează să fie reabilitate prin megalicitaţia de 450 de milioane de lei, organizată într-o zi sfântă, au fost deja fie modernizate, fie se află în curs de modernizare. Practic, licitaţia de acum nu este decât o acoperire ce se vrea legală pentru a acorda bani către firmele apropiate primarului sectorului 3.Potrivit unor surse din Primăria Sectorului 3, mai bine de 40 de străzi din acest sector au fost deja reabilitate de Tehnologica Radion, Delta ACM sau subcontractori ai acestora, fără să fie organizată vreo licitaţie înaintea alegerilor din toamna anului trecut, dar care aşteaptă acum să fie plătite în mod „legal“ prin desemnarea unui câştigător al acestui simulacru de licitaţie.

Surse: Info News, Antena 3, Fin.ro

 

Acuzaţia 2 - Un nou tun marca Liviu Negoiţă: 4,3 milioane de euro pentru curăţarea parcurilor

Pe 14 aprilie 2011, Primăria Sectorului 3 a atribuit firmei Cris Garden SRL un contract de 5,8 milioane de lei (1,38 milioane euro) pentru reabilitarea terenului din parcurile aflate în administrarea instituției. Suprafața de teren la care se referă contractul este de 19 hectare.

“Lucrările solicitate au ca scop reabilitarea terenului în parcuri, respectiv înlocuirea stratului vegetal și gazonarea suprafețelor reabilitate în parcuri. Pentru realizarea lucrărilor de decopertare a stratului vegetal și refacerea acestuia este necesară scoaterea gardului împrejmuitor din zona reabilitată. Acesta va fi reparat și montat ulterior pe poziția inițială”, se menționează în caietul de sarcini publicat de Direcția Parcurilor Sector 3.

În sarcina firmei care a câștigat licitația a intrat, de asemenea, scoaterea buturugilor, defrișarea vegetației spontane, decopertarea la o adâncime de 20 cm, săparea solului, refacerea stratului vegetal, afânarea și nivelarea acestuia și însămânțarea gazonului și udarea vegetației plantate.

Durata contractului este până la 31 decembrie 2011. Pe 12 septembrie însă, Primăria Sectorului 3 a încheiat un acord-cadru tot pentru lucrări de reabilitare a terenului din parcuri și cu aceeași firmă Cris Garden, în valoare de 3 milioane euro. De această dată, durata acordului este de doi ani.

Mai exact, Liviu Negoiță vrea să plătească aproximativ 1,5 milioane euro pe an pentru curățarea parcurilor de “corpuri străine” și “vegetație spontană” și plantarea ulterioară de gazon.

Spre deosebire de primul contract, acordul-cadru nu mai prevede scoaterea gardului imprejmuitor din zona reabilitata, repararea și montarea acestuia pe pozitia inițială.

Tot pentru parcuri, primarul Liviu Negoiță, a închiriat în acest an gîște, rațe, lebede și păuni de 120.000 de lei (30.000 euro). De asemenea, pe 22 iunie 2011, Direcția Parcuri din cadrul Primăriei Sectorului 3 a atribuit Diviziei de Securitate a BGS un contract de 191.000 euro pentru Servicii de pază, monitorizare, intervenție, servicii medicale de urgență și acțiune în caz de dezastre sau calamități. Asta în condițiile în care, în atribuțiile Poliției Locale – instituție aflată tot sub tutela Consiliului Local Sector 3, intră și supravegherea spațiilor publice, așa cum sunt parcurile.

Sursă: B365

 

Acuzaţia 3 - Liviu Negoiţă, licitaţie de un milion de euro cu dedicaţie specială pentru BGS

34 de școli și grădinițe din Sectorul 3 al Capitalei au anunțat că intenționează să cumpere servicii de pază, monitorizare, intervenție și servicii medicale de urgență. Deși anunțurile au fost publicate pe SEAP de fiecare instituție de învățământ în parte, ofertele propriu-zise vor ajunge să fie evaluate direct la sediul Primăriei Sectorului 3, de comisia de specialitate. Contractele pe care vrea să le parafeze primarul democrat liberal sunt valabile până la sfârșitul acestui an cu posibilitatea de a fi prelungite încă patru luni în 2012, existând totodată și oportunitatea suplimentării valorii lor.

Caietele de sarcini publicate de cele 34 de unități de învățământ sunt aproape identice și indică spre dotările unei singure firme de profil din Capitală, respectiv BGS. Astfel, conform documentației de atribuire, se caută o firmă care să asigure servicii de pază, monitorizare și intervenție, dar și servicii medicale de urgență. Or, în București sunt doar două firme private care oferă și servicii de pază și protecție și servicii medicale de urgență, respectiv BGS și Scorseze. Numai că, toate cele 34 caiete de sarcini impun câteva condiții de dotare, pe care doar una dintre aceste firme le satisface. Astfel, rezerva mobilă de intervenție la grădinițe și școli trebuie să cuprindă, pe lângă mijloace auto de diverse clase, și motociclete viteză și ATV-uri. Reprezentanții companiei Scorseze au precizat că nu dețin motociclete viteză și nici ATV-uri. Divizia de Securitate a BGS deține în schimb ambele tipuri de autovehicule.

Contactați de reporterii B365.ro, pentru a explica de ce sunt necesare motocicletele viteză pentru serviciul de pază și protecție la grădinițe, reprezentanții Primăriei Sectorului 3  au invocat prevederi legislative. “La condițiile obligatorii ce trebuie îndeplinite de ofertanți sunt trecute doar ATV-urile. Motocicletele viteză se regăsesc la rezerva mobilă de intervenție pentru că așa cere Legea 333/2003 (n.r. – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor), dar ele nu reprezintă o cerință obligatorie”, a precizat Mihaela Nagy, reprezentanta Direcției de Învățământ a Primăriei Sectorului 3.

Numai că tocmai în legea invocată de oficialul Primăriei Sectorului 3 nu se precizează nimic de motocicletele viteză.

În București, mai există o firmă de profil care deține atât ATV-uri, cât și motociclete viteză, după cum se solicită în caietele de sarcini, respectiv Carpat Guard. Aceasta din urmă însă, ar putea fi descalificată la licitație pe motiv că nu asigură servicii medicale de urgență. În plus, oferta Carpat Guard prevede un timp de intervenție de 5-10 minute (conform normelor de aplicare a Legii 333/2003), însă cele 34 de caiete de sarcini impun doar 7 minute maxim pentru intervenție, exact timpul cu care se laudă BGS că poate interveni, conform propriei pagini de internet.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 spun că cerințele pentru servicii de pază și servicii medicale de urgență nu trebuie îndeplinite obligatoriu de o singură firmă. “Se pot asocia mai multe firme care au fie servicii de pază, fie servicii medicale de urgență”, a precizat Mihaela Nagy. Numai că experiența arată că în 2010, Primăria Sectorului 3 a mai atribuit BGS 37 de contracte pentru servicii de pază, monitorizare și servicii medicale de urgență la tot atâtea grădinițe și licee din sector, în valoare de 834.000 euro. Plus alte două contracte pentru servicii similare la sediul Primăriei și la Direcția Parcurilor pentru suma de 578.000 euro.

Sursă: B365

 

Acuzaţia 4: Liviu Negoiţă, campionul contractelor atribuite fără licitaţie

Liviu Negoita, a reusit de nenumarate ori sa ocoleasca Legea licitatiilor prin efectuarea de negocieri fara sa publice anunturi de participare, asa cum arata si datele de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Surse apropiate Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) arata ca potrivit datelor din anunturile de atribuire a achizitiilor publice pe 2008, Primaria Sectorului 3 ar fi atribuit, anul trecut, contracte in valoare totala de 771,6 milioane de lei (circa 210 milioane de euro).

Primarul Liviu Negoita "a alocat" prin licitatii numai 43,28 milioane de lei, restul de 728,3 milioane de lei (mai bine de 198 de milioane de euro) fiind atribuiti prin metoda negocierii fara anunt de participare.

Drept urmare, democrat liberalul a cheltuit in 2008 95% din banii prin negocieri directe, nu prin licitatii.

Printre beneficiari se regasesc clientii statornici ai primariei lui Liviu Negoita cum ar fi AA Marketing and Management, SC Tehnologica Radion, SC Delta ACM 93 SRL si SC Pro Cons XXI SRL.

"Un control serios va dovedi, fara indoiala, numeroase incalcari ale legii, pentru ca nu este posibil sa aplici metoda negocierii intr-o proportie atat de covarsitoare", au declarat surse din cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP).

Sursă: Ziare.com

 

Acuzaţia 5: Liviu Negoiţă a speriat Comisia Europeană cu şmecheriile lui

Primăria Sectorului 3, condusă de Liviu Negoiţăm a fost acuzată de către Comisia Europeană că nu a evaluat obiectiv ofertele, într-un contract de 110 milioane de euro, atribuit candidatului a cărui ofertă conţinea nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele propuse.

Câştigătorul contractulului care a încălcat regulile UE în materie de achiziţii publice este asocierea de firme SC Axela Construcţii SRL - SC AB Construct SRL - SC Tehnologica Radion SRL - SC Pro Cons XXI SRL. Contractul a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de 4 ani. Vorbim de licitaţia pentru lucrări de sistematizare pe verticală/modernizare/ranforsare/reparaţii curente/extindere apă/extindere canal pe raza sectorului 3. Valoarea contractului: 450 de milioane de lei.

Pentru acest contract, Comisia Europeană a avertizat România că a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice. Solicitarea adresată României de către Comisie ia forma unui aviz motivat şi reprezintă a doua etapă în cadrul procedurii Uniunii Europene de constatare a încălcării legislaţiei UE. Avem 2 luni să ne conformăm la exigenţele UE. Altfel, Comisia sesizează Curtea de Justiţie a UE. Explicaţiile suplimentare furnizate de ofertantul care a câştigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor menţionate, mai spune Comisia Europeană.

Deci, practic, Liviu Negoiţă a făcut caietul de sarcini de la licitaţia cu pricina astfel încât să câştige cine a vrut el. Şi uite aşa 110 milioane de euro plecau spre buzunarele prietenilor primarului de la sectorul 3.

Sursă: Cotidianul

 

Acuzaţia 6: Cine stă pe lângă Liviu Negoiţă are de câştigat

Florina Mihaela Gruia (fosta Bostina) este o prietenă, foarte apropiata, a lui Negoita. Apropierea dintre cei doi este ilustrata si prin faptul ca Florina locuieste in apartamentul lui Negoita din B-dul Octavian Goga. Aceasta calitate a fost suficienta ca doua firme ale sale,  AA Marketing and Management şi AA Project Promotion, sa primeasca sume fabuloase de la primarie pentru amenajarea catorva mini-parculete si spatii de joaca.  Valoarea acestora este de aproape 210 milioane lei, aproximativ 50 de milioane euro. Redam sumele oferite Florinei Gruia:

1. - 78.957.700 lei

(aproximativ 19 milioane euro) de la Primaria Sectorului 3

2. - 70.000.000 lei (peste 16 milioane euro) de la Directia Parcurilor Sector 3

3. - 46.268.542,20 lei (11 milioane euro) de la Directia Parcuri Sector 3 (suma va fi impartita cu societatea Cris garden SRL)

4. - 2.503.603,97 lei (600.000 euro) de la Primaria Sectorului 3

5. - 1.530.800 lei (360.000 euro) de la Primaria Sectorului 3

6. - 1.431.338,19 lei (340.000 euro) de la Primaria Sectorului 3

7. - 1.359.652,59 lei (320.000 euro) de la Primaria Sectorului 3

8. - 863.200,59 lei (200.000 euro) de la Primaria Sectorului 3

9. - 2.243.709 lei (530.000 euro) de la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza

10. - 1.222.505 lei (290.000 euro) de la Liceul Bilingv Decebal

11. - 245.025,80 lei (aproape 60.000 euro) de la Liceul Bilingv Decebal

12. - 273.845,10 lei (65.000 euro) de la Liceul Bilingv Decebal

13. - 747.903 lei (peste 170.000 euro) de la Grupul Scolar de Constructii Montaj Mihai Bravu

14. - 245.300 lei (aproape 60.000 euro) de la Liceul Teoretic Benjamin Franklin

15. - 249.301 lei (aproape 60.000 euro) de la Grupul Scolar de Constructii Montaj Elie Radu

16. - 234.301 lei (55.000 euro) de la Grupul Scolar Nichita Stanescu

17. - 249.301 lei (aproape 60.000 euro) de la Grupul Scolar Anghel Saligny

18. - 249.301 lei (aproape 60.000 euro) de la Liceul Dante Aligheri

19. - 249.301 lei (aproape 60.000 euro) de la Grupul Scolar Industrial nr.19 RATB. Toate aceste scoli si licee se afla in administrarea Primariei sectorului 3.

Sursă: Aşii Români

Acuzatia 7 - Parcurile din Sectorul 3 si prietenii lui Liviu Negoita

Una dintre persoanele care au fost in preajma lui Liviu Negoita in ultimii ani a decis sa rupa tacerea si a dezvaluit o mare parte a legaturilor de afaceri ale edilului, parti nevazute ale contractelor incheiate de Primaria Sectorului 3, dar a vorbit si despre un imobil pe care primarul si sotia sa il detin intr-o frumoasa zona a Italiei. Asadar, potrivit unui fost colaborator, primarul Sectorului 3 al Capitalei are un palat de peste doua milioane de euro in Pianello del Lario, provincia Como din Peninsula. Este vorba despre o impresionanta constructie cu o arhitectura deosebita, ridicata pe o stanca, cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, structurati pe trei etaje. Vila are piscina exterioara, din care se intra direct intr-un imens living cu bar, lift si o superba terasa, de pe care primarul si consoarta au o perspectiva asupra intregii zone. Iar imprejurimile lacului Como reprezinta una dintre destinatiile de vacanta preferate ale sotiei edilului. Intr-un interviu recent acordat revistei "Etiquette", Carmen Negoita, vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, vorbeste cu pasiune despre acea zona a Italiei in care "se simte ca acasa" si unde, spune sotia primarului, "ma intorc din nou si din nou, ma incarc cu energie, sentimente pozitive si bucurie". Superbul "palazzo" ar fi fost achizitionat, dupa spusele "denuntatorului", in anul 2008, la dorinta doamnei Carmen, iar persoana care s-a ocupat de tranzactionarea si, ulterior, renovarea fabuloasei vile este tocmai un apropiat colaborator al lui Negoita, italianul Aldo Monteleone, considerat "omul de casa" al primarului.

Actionar la doua firme, Euroverde S.R.L. si Spazioverde Sisteme de Irigatii S.R.L., dintre care una are ca obiect de activitate intretinerea peisagistica, Monteleone a prestat, prin intermediul firmelor lui, mai multe lucrari pentru parcurile si spatiile verzi din Sectorul 3, fiind pe de alta parte si un apropiat al sotiei lui Liviu Negoita, de la care a cumparat un apartament intr-o zona buna a Capitalei. De asemenea, Monteleone s-a ocupat, prin Spazioverde, de aducerea din Italia a stalpilor pentru sistemul de iluminat public din Parcul "Alexandru Ioan Cuza". Potrivit sursei, prietenia dintre familia Negoita si Monteleone dateaza de ani buni, de cand - nefiind inca un nume pe piata - italianul se ocupa de amenajarea gradinii de la vila din Balotesti a primarului de la Sectorul 3. Revenind la "palazzo-ul" familiei Negoita din provincia Como, acesta ar fi fost initial cumparat chiar pe numele sotiei primarului, insa, in scurt timp, a fost trecut pe numele unei firme offshore. De acte si tranzactii s-a ocupat, potrivit apropiatului lui Negoita, avocata Alexandra. Aceasta este sora Florinei Gruia, prietena apropiata a doamnei Carmen Negoita, iar Florina Gruia (care detine AA Marketing) este casatorita cu Bogdan Gruia (omul care controleaza AB Construct), firmele lor fiind printre principalele beneficiare ale contractelor "grase" cu Primaria Sectorului 3 a Capitalei. Dar, despre legaturile si afacerile dintre aceste persoane, cititi mai pe larg in continuare.

Asadar, primarul Sectorului 3 - si candidat pentru un nou mandat la locale - si sotia acestuia - propusa pentru postul de presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare - au in comun proprietati, iar in derulare diferite afaceri, dar si prietenii stranse cu terti, situatie care o "impinge" pe Sanda, actuala iubita a edilului, intr-un plan secundar. Potrivit fostului colaborator al lui Negoita, un bun exemplu este cel al relatiei binecunoscute dintre Carmen Negoita si Florina Gruia (fosta Bostina), cea despre care spuneam ca detine firma AA Marketing & Management.Pe langa concediile petrecute impreuna, cele doua doamne se intalnesc periodic si stau la povesti ore intregi, ele fiind chiar fotografiate de cateva ori de paparazzii CANCAN.

In primii trei ani de activitate, firma AA Marketing a reusit sa-si alimenteze conturile cu aproximativ 50 de milioane de euro, parafand contracte cu primaria lui Liviu Negoita si cu institutii din sectorul pastorit de acesta. Unele dintre ele au fost atribuite prin negociere directa, iar altele prin licitatii, la o parte dintre acestea AA Marketing & Management participand in singularitate. Contractele au vizat de la furnizarea elementelor decorative pana la furnizarea de echipamente pentru terenuri de sport. Si, pentru ca intotdeauna cercul pare ca se inchide cumva, parte dintre contractele obtinute de AA Marketing vizand lucrari in Sectorul 3 al Capitalei au fost subcontractate de... firmele italianului Monteleone, Spazioverde Italia, Spazioverde Romania sau Euroverde.

Recent, o licitatie in valoare de 110 milioane de euro organizata de Primaria Sectorului 3 a intrat in atentia Comisiei Europene si ar putea sa atraga o sanctiune grava asupra Romaniei, respectiv condamnarea la Curtea de Justitie a UE. Licitatia suspecta se refera la un contract de reabilitare a infrastructurii din Sectorul 3 atribuit in 2009 de primaria condusa de Liviu Negoita catre Axela Constructii, AB Construct, Tehnologica Radion si Pro Cons XXI, firme care, de-a lungul anilor, au castigat numeroase alte contracte cu administratia locala. Mai mult, acelasi grup de firme a avut castig de cauza si dupa ce licitatia a fost contestata oficial de ceilalti participanti, fara insa ca detaliile achizitiei sa fie publicate, nici pana astazi, in Jurnalul UE. Cum spuneam mai sus, firma AB Construct este controlata de Bogdan Gruia, iar Tehnologica Radion este patronata de Theodor Berna, partener de afaceri intr-o alta firma cu Gruia.

Deşi clima nu prea este aceeaşi în România şi-n Italia, Primăria Sectorului 3 al Capitalei, păstorită de Liviu Negoiţă, preferă să achiziţioneze plante ornamentale pentru parcuri din Peninsulă, în locul celor de producţie autohtonă. Şi nu oricum, ci prin intermediul uneia dintre firmele patronate de Aldo Monteleone, italianul considerat "omul de casă" al familiei Negoiţă. Un set de fotografii extrem de grăitoare vine să dovedească faptul că plantele crescute în cadrul firmei SpazioVerde Italia au ajuns, în această primăvară, la SpazioVerde România şi apoi direct în parcurile din Sectorul 3 al Capitalei.

Potrivit unui fost colaborator al primarului Liviu Negoiţă, o bună parte dintre contractele pentru igenizarea spaţiilor publice şi înfrumuseţarea parcurilor din Sectorul 3 al Capitalei ajung la firmele italianului Aldo Monteleone, personaj de încredere al edilului. Nu direct, ci prin intermediul firmei AA Marketing (deţinută de Florina Gruia, prietena doamnei Negoiţă), care, la rândul ei, subcontactează firmele lui Monteleone, SpazioVerde şi Sisteme de Irigaţii S.R.L.. La începutul lunii aprilie, mai exact pe 5 aprilie, la sediul firmei din Erba (provincia Como) a italianului a ajuns un TIR cu numere de România. Pe parcursul a câteva ore, remorca a fost încărcată cu plante ornamentale, arbuşti şi pomi. La această operaţiune a asistat şi soţia italianului Monteleone, care, după ce s-a asigurat că totul e în regulă, a părăsit sediul firmei. Interesant este că doamna în cauză conduce un Mercedes ML cu numere de Bucureşti înmatriculat (surpriză!) pe firma AA Marketing, cea aparţinând Florinei Gruia. Câteva zile mai târziu, pe 9 aprilie, dis-de-dimineaţă, TIR-ul încărcat în Italia ajunge în România, la Faur Poarta IV, acolo unde are sediul firma... SpazioVerde România, evident. Plantele sunt descărcate rapid şi tot rapid începe operaţiunea de plantare, astfel că, a doua zi, pe 10 aprilie, Parcul "Cuza" din Sectorul 3, dar şi bulevardul Baba Novac sunt deja împodobite cu arbuştii ornamentali italieneşti. Rapid, eficient şi... probabil profitabil. Nu neapărat pentru locuitorii din Sectorul 3 al Capitalei.

Un contract de 1,38 milioane de euro a fost atribuit de primarul PDL unei firme de apartament din zona Mihai Bravu, Cris Garden S.R.L., pentru reabilitarea parcurilor din Sectorul 3. Acesta a urmărit schimbarea gazonului, scoaterea buturugilor, montarea şi repararea gardurilor. Înainte cu câteva luni ca acel contract să expire, pe 12 septembrie 2011, primăria a încheiat un contract-cadru, pentru încă 3 milioane de euro, pentru o perioadă de doi ani. De data aceasta, nu a mai fost vorba de o licitaţie.

În topul primarilor corupţi

Asociaţia pentru Apărarea Demnităţii Cetăţeanului l-a nominalizat pe Liviu Negoiţă în topul celor mai corupţi primari, din cauza licitaţiilor netransparente şi a afacerii de 450 de milioane de lei care a atras procedura de infringement demarată împotriva României. Au contribuit în acest top şi neconcordanţe între declaraţiile sale de avere şi cele ale soţiei, dar şi venituri disproporţionate raportate la proprietăţile primarului, cunoscut ca având un domeniu impresionant pe malul lacului Snagov.

Sursa: Cancan

 

Pe langa faptul ca e mafiot, "Livache" mai e si nesimtit!

Uite cum isi face el campanie electorala, pe pistele de bicicilisti.

 

Ce parere aveti? Merita baiatu' un vot de incredere sau de blam din partea ciclovotantilor?

Liviu Negoita, lasa-ne sa pedalam, noi nu vrem sa te votam!

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

mihai f din Bucuresti

am aceeasi problema cu un teren de 480m aceeasi dilema de 15 ani nu opot revendica si obtine despagubirea terenului, dar primaria s 3 a luat bani de la parcari dupa terenul meu ii voi da in judecata si sa mi dea si banii pe care iau incasat pe parcare +dobinzi la zi pt ca ei te executa pt orice.

Sever Ionut din Bucuresti

Sunt total de acord cu ce scrie aici. Acest individ a bagat amandoua mainile in sacul fara fund al bugetului sectorului 3 si i-a pasat lui Prigoana cateva zeci de milioane de lei (doar sunt prieteni). Hai ca se poate!

Marchidann Vasile din

Acesta este primarul sector 3, Bucuresti care refuza sa-mi aprobe reconstituirea unui teren in sectorul 3 motivand lipsa de teren pentru reconstituire. Dupa ce m-am adresat instantelor de judecata si am intrat in posesie actelor primariei in baza carora s-au reconstituit terenurile in baza Legii nr. 18/1991, am constatat ca la prim. sect. 3 au fost improprietarite unele persoane fara sa prezinte acte doveditoare asupra proprietatii revendicate, improprietarirea facandu-se doar pe baza de cerere simpla. PS: Exista un caz care a primit teren in sectorul 3 intravilan doar pe baza de "CERTIFICAT de NASTERE". Si la aceasta primarie au fost jefuite proprietarilor de drept peste 240 ha. Mentionez ca atat primarul cat si secretarul consiliului local (Marius Mihaita), au refuzat sa aprobe accesul la tabelele de reconstituire care sunt informatii de interers public. De asemenea, mentionez ca dupa sesizarea organelor Parchetului sector 3 precum si al Parchetului General, nu am primit niciun semnal !

NATI din Bucuresti

Alegeti-l fratilor ca e.... ,bun, stie sa fure ,Livache cum i-a zis Basescu era sa ajunga chiar prim ministru.Pacat ca nu face si excursii afara ca primarul de la 6.Luati, luati fratilor votati tot PDL ca au bani si au pus-o de-o pomana electorala iar voi o sa ramaneti tot asa cu mana intinsa la o punga de "UN LEU" CU CATE CEVA IN EA.....SA VA FIE DE CAP DACA O SA FACETI ASA!!!!

Urmuz Asachi din Bucuresti

Cum vorbim, Tehnologica Radion mai masacreaza o strada perfect buna din Sectorul 3. http://pardaf.ro/2012/04/tehnologica-radion-a-inceput-sa-distruga-strazi-perfect-bune-in-sectorul-3-ca-sa-stranga-bani-de-campanie-pdl/

admin din