Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

499 de oameni au fost acord
Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă

primarul municipiului Arad, prim-vicepreşedintele PDL Arad

Cap al mafiei PDL din vămile de Vest.

Gheorghe Falcă şi-a dobândit protecţie din partea instituţiilor statului şi are controlul asupra unei părţi importante a sistemului vamal şi de ordine publică, prin plantarea de apropiaţi în funcţii cheie din instituţiile statului. Este banuit de numeroase contracte pe bani publici oferite cu dedicație (fie de către Falcă, fie către Falcă), fiind judecat pentru luare de mită, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial.

Acuzatii extinse:

Acuzaţia 1: Cap al mafiei PDL din vămile de Vest

Sorin Blejnar a fost propulsat la sefia ANAF de filiala PD-L Arad. Asta arata un document prezentat de Realitatea TV, a carui autenticitate nu a fost contestata de nimeni pana acum. Documentul este semnat de presedintele organizatiei aradene, Gheorghe Seculici, nimeni altul decat socrul Gheorghe Falca.

Sorin Blejnar a fost promovat în funcţii cheie la Bucureşti (comisar general adjunct al Gărzii Financiare, în aprilie 2005, şi preşedinte al ANAF, în ianuarie 2009) pe filiera PDL de tutorii săi politici de la Arad, faţă de care a manifestat anterior indulgenţă ca inspector fiscal şi comisar financiar: primarul PDL Gheorghe Falcă (finul preşedintelui Traian Băsescu), deputatul, iar ulterior senatorul Traian Igaş, actualmente ministrul Administraţiei şi Internelor (finul primarului Falcă) şi Gheorghe Seculici, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, ex-vicepremier şi ministru al Economiei în primul guvern al Alianţei DA PNL-PD (socrul primarului Falcă şi liderul Cultului adventist de ziua a şaptea din România, ai cărui adepţi sunt şi Falcă şi Igaş).

Sorin Blejnar este protejat şi de primul adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, generalul Florian Coldea, şeful de facto al acestei instituţii, care-i este conjudeţean (fiind originar din comuna Târnova, judeţul Arad) şi a fost propulsat în funcţie tot de primarul Falcă. Blejnar a lăsat chiar să se înţeleagă că ar fi ofiţer acoperit al SRI, cu gradul de colonel. În plus, Sorin Blejnar se laudă că ar fi prieten cu procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, cu care are frecvent discuţii telefonice şi întâlniri amicale.

Majoritatea vămilor "călcate" de procurori februarie sunt controlate în totalitate de oameni numiţi în funcţii pe filiera Gheorghe Falcă, baronul PDL Arad. Şeful vămilor de la graniţa cu Serbia, Aurel Mătiuţ, este arădean, bun prieten al cuplului Falcă-Igaş, numit de aceştia în funcţie la Şefia Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, după ce fusese şef al Regionalei Vamale Arad. Mătiuţ nu a plecat singur la Timiş, ci împreună cu un grup întreg de vameşi de la Arad, în frunte cu Ştefan Milan Gubic, dat în urmărire generală după arestările de la Moraviţa. Gubic a fost subaltern al lui Mătiuţ şi la Arad, şi la Nădlac. Jumătate din cei 27 de arestaţi la Moraviţa au venit de la Arad. În plus, Aurel Mătiuţ însuşi este anchetat penal de DIICOT, încă din ianuarie 2011, pentru favorizarea infractorului, fiind acuzat că a lăsat să intre în ţară mai multe transporturi de ţigări de contrabandă, respectiv au intrat prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia două autotrenuri în care se aflau 33.600 de pachete de ţigări de contrabandă.

Iată ce scriu judecătorii Tribunalului Satu Mare în încheierea penală emisă astpzi pentru arestarea omului de afaceri clujean Liviu Florian: "Totodată solicitarea unor sume atât de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, în numele şi pentru un PARTID POLITIC şi un sef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile publice".

Deci, după cum spun chiar magistraţii, şpăgile imense din vămi ajungeau la un partid politic. Cum nu poate fi unul de Opoziţie, este clar vorba de PDL. Pe acea tablă de şah a vămilor, făcută publică de unul dintre liderii de sindicat, în vârful schemei stăteau regina şi regele, destinaţiile finale ale milioanelor de euro.Prin deducţie logică, pe linie ierarhică, regina ar fi Sorin Blejnar, regele ar fi Gheorghe Falcă. Informaţiile spun că tăvălugul va ajunge şi la PDL Arad. Dacă se vor confirma cu o descindere la Falcă, finul preşedintelui, ar putea fi sfârşitul regimului Băsescu.

Surse: Ziare.com – 1 martie 2011, Cotidianul.ro – 1 martie 2011  Cotidianul.ro – 11 februarie 2011

Acuzaţia 2: Corupție, abuz în serviciu, mafia imobiliară

Georghe Falca este judecat pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial. In fapt, acuza de mita se refera la un schimb imobliar, o vila contra unui apartament de bloc, in scopul de a ajuta doi oameni de afaceri sa obtina un teren plasat pe domeniul public al municipiului la un pret de trei ori mai mic decit cel real.

Din probele procurorilor a reiesit ca in cursul lunii martie 2005, in calitate de primar al Aradului, Gheorghe Falca a primit de la Francisc Demeter si Radu Vasil, patronii firmei Elecon din Arad, in schimbul unui apartament de 90 de metri patrati situate la etajul 9 al unui bloc vechi o casa de 242 metri patrati in central Aradului. Diferenta valorica dintre cele doua imobile este de 111.550 de euro, iar in schimbul casei Falca i-a ajutat pe cei doi patroni au fost ajutati sa primeasca un teren subevaluat in centru. Teren de 5,2 hectare, situat in zona centrala a Aradului, pe care fusese amplasata fabrica Zahar SA, a fost vandul de Consiliul Local firmei Elcon, in 2006, pentru circa 840.000 de euro. O zi mai tarziu, compania a vandut terenul pentru aproape 2,94 milioane de euro.

Procurorii sustin ca terenul a fost subevaluat de comisia de negociere a Consiliului Local ca urmare a influentei exercitate de primarul Gheorghe Falca, care ar fi primit mita, de la patronii Elcon. In afara de Falca, in dosar au mai fost trimisi in judecata Francisc Demeter, administrator la firma Elcon, acuzat de mita si complicitate la abuz in serviciu, Radu Gavril Vasil, director Elcon, pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu si Florica Mioara Popa (sef Serviciu administrare patrimoniu in cadrul Primariei Arad) pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Ca masuri asiguratorii, a fost pus sechestru pe averea celor patru inculpati. Cercetarea penala a inceput in toamna lui 2006, urmarirea penala in 29 ianuarie 2007, iar in 25 octombrie 2007 Gheorghe Falca a fost trimis in judecata pentru de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave. De atunci au trecut 4 ani, iar procesul a fost suspendat de cel putin doua ori, in total o perioada de 1 an si 10 luni, prin invocarea unor exceptii de neconstitutionalite. In dosar au fost cel putin 25 de termene. Practic, au trecut cca 1250 de zile de la trimiterea in judecata.

În decembrie 2005, consilierul local independent Dorel Popa l-a acuzat pe primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, de organizarea mai multor licitaţii publice pentru terenuri aflate în litigii. Astfel, Popa, fost edil şef al municipiului în mandatul 2000-2004, a afirmat că deţine documente privind unele ilegalităţi comise de primar privind licitaţia organizată pentru construirea unui complex comercial pe amplasamentul Stadionului ACU.  Fostul primar a spus că Primăria a organizat licitaţie cu toate că exista un proces pe rol, imobilul nefiind scos din circuitul civil.Acesta l-a mai acuzat pe Gheorghe Falcă şi de organizarea unor licitaţii pentru terenuri aflate în zona localităţii Zădăreni, cu toate că sunt procese pentru revendicarea lor. „Am informaţii că în zona terenuri care sunt revendicate. Este vorba de zeci de hectare. Voi face publice în curând toate dovezile pe care le deţin în acest sens“, a firmat Popa.

Surse: RomaniaCurata.ro – 5 noiembrie 2010, Ziare.com – 1 martie 2011, Hotnews.ro, AmosNews – 19 decembrie 2005

Acuzaţia 3: Contracte pe bani publici oferite cu dedicație (Fie de către Falcă, fie către Falcă)

Firma unde este acţionar Gheorghe Seculici a încheiat (aprilie 2011) un contract de un milion de lei cu Ministerul Educaţiei. Potrivit ziarului Ring, fostul vicepremier va realiza, pentru ministerul condus de Funeriu, proiecte pentru 17 grădiniţe noi. Nu este pentru prima oară când firma unde Gheorghe Seculici, şeful PDL Arad, este acţionar, câştigă contracte generoase cu statul. Potrivit ziarului Ring, în 2005, firma Proiect Arad SA a primit 19 contracte fără licitaţie de la Consiliul Judeţean şi de la Primăria Aradului, condusă de ginerele lui Seculici, Gheorghe Falcă.

Contractul câştigat acum de firma liderului PDL cu Ministerul Educaţiei este finanţat atât din bani de la Guvern, cât şi dintr-un împrumut făcut la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.Contactat de Realitatea TV , Gheorghe Seculici a declarat că nu a ştiut nimic până acum despre acest contract.  În actele firmei de la Registrul Comerţului, Gheorghe Seculici apare ca administrator, iar pe site-ul firmei arădene, la contact, acesta figurează ca preşedinte al Consiliului de Administraţie.

La mijlocul anului 2010, iunie, Primăria Arad oferă (adică ,,negociere fără anunţ de participare’’ şi fără organizarea licitaţiei electronice) ,,Servicii de tehnoredactare ziar Curier Municipal’’ firmei SC Compania de Producţie Intertainment SA, cu sediul în Buftea, jud.Ilfov, pentru suma de 21.008,40 RON fără TVA (peste două sute de milioane de lei) - La mijlocul aceluiaşi an, Primăria Arad oferă (tot prin metoda uzitată şi consacrată de Falcă, ,,negociere fără anunţ de participare’’ şi fără organizarea licitaţiei electronice) ,,Servicii de tipărire ziar Curier Municipal’’ firmei SC Compania de Producţie Intertainment SA, cu sediul în Buftea, jud.Ilfov, pentru suma de 100.917,43 RON fără TVA (peste un miliard de lei).

La mijlocul aceluiaşi an, Primăria Arad oferă (prin deja celebra ,,negociere fără anunţ de participare’’ şi fără organizarea licitaţiei electronice) ,,Servicii de distribuţie ziar Curier Municipal’’ firmei SC Gospodărirea Comulaă SA Arad, pentru suma de 29.411,76 RON plus TVA (peste trei sute de milioane de lei).SC Compania de Producţie Intertainment SA, cu sediul în Buftea, jud.Ilfov, este implicat şi omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul, printre altele, a trustului Media PRO (Pro TV, Pro FM etc.), trust la care a lucrat, înainte să fie angajată ca şef de cabinet a lui Falcă, Corina Drăghici. Mai mult, firma în cauză deşi are o cifră de afaceri mare, are profit declarat ,,zero’’, iar în dreptul capitolului pierderi înregistrate figurează sume ca: 3.932.888 RON în 2007, 2.721.435 RON în 2008 şi 6.003.075 RON în 2009.

Deci, de ce Falcă a preferat să dirijeze banii, fără licitaţie!, spre o firmă cu datorii imense? Şi asta contrat legii, care spune că firmele cu datorii la buget nu pot încheia contracte cu instituţii publice, deci să profite din plin de banii publici. Şi-a câştigat, şi astfel, Falcă liniştea şi neapariţia sau apariţia pozitivă pe posturile şi publicaţiile trustului lui Sârbu?

În iunie 2005, firma lui Gheorghe Seculici a primit un nou contract fără licitaţie din partea lui Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad. Potrivit propriilor declaraţii de avere şi de interese depuse în 20 aprilie 2005, ministrul Gheorghe Seculici este acţionarul principal al SC PROIECT ARAD SA, deţinînd 48% dintre acţiuni, în valoare de 320.000 de euro. În 22 mai 2005, Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a dat publicităţii o anchetă care demonstra că, timp de 3 ani şi jumătate, SC PROIECT ARAD SA, firma ministrului Gheorghe Seculici a primit fără licitaţie contracte în valoare de 17 miliarde lei din partea Consiliului Local Arad.

În 6 iunie 2005, firma ministrul PD a primit un nou contract în valoare de 24.626 de euro din partea municipalităţii Arad. La fel ca toate celelalte contracte încheiate de SC PROIECT ARAD SA cu primăria Arad, şi acesta a fost încheiat fără licitaţie, fiind încredinţat direct, prin „negociere cu o singură sursă”.Anunţul achiziţiei publice a apărut în Monitorul Oficial, partea a VI-a, numărul 130 din 1 iulie 2005. Potrivit articolului 1 al acestei Achiziţii, „autoritatea contractantă este Municipiul Arad, reprezentat prin primar ing. Gheorghe Falcă”.

Gheorghe Falcă este ginerele ministrului Gheorghe Seculici şi finul preşedintelui Traian Băsescu. Mai simplu spus, acest contract este o afacere în familie: primarul Falcă a luat 24.626 euro din banii arădenilor şi în urma unei negocieri cu socrul său, ministrul Seculici, i-a dat acestuia banii. Acesta este al nouălea contract pe care firma ministrului PD Gheorghe Seculici l-a primit într-un an, fără licitaţie, din partea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, secretar executiv al PD. În total, din octombrie 2001 până în 2005, SC PROIECT ARAD SA a primit 18 contracte fără licitaţie din banii arădenilor. Ministrul de stat Gheorghe Seculici şi primarul Gheorghe Falcă sînt într-un flagrant conflict de interese.

Surse: Realitatea.net – 28 aprilie 2011, Comunicatedepresa.ro – 5 august 2005 (comunicat de presă Mugur Ciuvică), Flacăra Roșie.ro – 9 februarie 2011

 

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

anonim din Arad

Mai terminati cu prostiile,Falca chiar daca a facut manarii este cel mai bun primar pe care l-a avut Aradul.Ceilalti toti au furat si nu au facut nimic,macar Falca a facut ceva pentru comunitatea Aradeana.In rest ceilalti de la PDL sunt doar hoti.

http://www.mafiilepdl.ro/ & Lista RUSINII ! http://www.listarusinii.ro/ | BLOG Avocat ANGHELUS ION GABRIEL "JUS LEX BONA-FIDES" din avocatanghelus.wordpress.com/2012/03/28/mafiile-pdl-httpwww-mafiilepdl-ro/

[...] arata [...]

Guevara Che din Bucuresti

Acest personaj este definitoriu pt. modul in care functioneaza pedele-ul si stapanul sau basesxcu...A infintat in primul rand un clan (mafiot) prin casatoria sa cu fata lui seculici (securici ?), personaj dubios cu afaceri si mai dubioase... cu dubla cetatenie (americana si romana). Dupa aceea omul la intelegere cu proapatul viitor socru a ajuns la concluzia ca trebuie sa puna ghiara pe intreg municipiul Arad...Cum...?! Devenind primar...Zis si facut...cu banii socrului si farmecul personal s-a arajat... Apare in peisaj domnul primar falca ...si pune-te pe trai cu vatrai...!!! Insa abilitatile acestui adevarat mafiot erau mult mai mari asa ca se gandeste serios cum sa intre cat mai adanc sub plapuma lui capo di tutti capi...cine altul decat basesxcu insusi ! Solutia gasita...prin tanti udrea care pt. bani si cadouri scumpe vinde si pe masa...asa ca uite-l pe falca devenit fin al stapanului suprem...Iar de acolo totul a mers ca si uns...blejnar...igas...s.a.m.d. Inchei amintind ca caricatura sa de proces a suferit peste 40 de amanari...?!

tomaciu gheorghe din Arad

PROPULSAREA IN POSTURI CHEIE ,,si mai putin cheie" A PERSOANELOR FARA PREGATIRE SI EXPERIENTA..{ DOAR PE BAZA SUPUNERII OARBE }..In Institutiile din Municipiul..ARAD..si probabil nu numai.

Sorin Blejnar | Mafiile PDL din www.mafiilepdl.ro/sorin-blejnar/

[...] originar din comuna Târnova, judeţul Arad) şi a fost propulsat în funcţie tot de primarul Falcă. Blejnar a lăsat chiar să se înţeleagă că ar fi ofiţer acoperit al SRI, cu gradul de [...]