Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

109 de oameni au fost acord
Gabriel Boriga

Gabriel Boriga

primar PDL al municipiului Târgovişte

Locotenent al Mafiei PDL Dâmbovița

Boriga este urmărit penal în 3 dosare instrumentate de DNA. Acesta este acuzat de instigare la abuz în serviciu, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave asociate cu fapte de corupție, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Primăria Targoviste a plasat către firma finului lui Gabriel Boriga, Geo Badea, toate lucrările de arboristică şi peisagistică de până la 15.000 de euro. Finul de cununie al primarului Gabriel Boriga, cunoscutul alpinist Geo Badea, prin firma pe care şi-a înfiinţat-o după ce naşul a fost ales edil al Târgoviştei, a devenit abonat permanent la banul public. SC Inframont Serv SRL se ocupă de toate lucrările de peisagistică şi arboristică din municipiu. În plus, amenajează şi parcuri de recreere.

Bugetele Consiliului Judetean Dâmbovita si Primariei Târgoviste, au fost jumulite de 12 miliarde lei. Celebra afacere de „promovare puternică” cu vreo 12 miliarde de lei din banii publici, secretizată de Naşul PDL Florin Popescu şi de finul său, Gabriel Boriga, a intrat pe mâinile procurorilor DNA. Popescu & Boriga au încheiat în perioada decembrie 2008 – decembrie 2009 contracte cu SC The Money Channel Consulting SRL fie pentru tipărituri la preţul a două vile de lux, fie pentru publicitate cât pentru alte două vile de lux.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a fost trimis în judecată de DNA pe 27 mai 2011.

Mai multe surse: Adevarul.ro, Sportlocal.ro, Jurnal de Dambovita, IncomodMedia.ro

 

Acuzatii extinse:

 

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a fost trimis în judecată de DNA pe 27 mai 2011!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gabriel Borga, primarul municipiului Târgovişte, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Rămâne să se stabillească dacă edilul şef a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Pe lângă Boriga, mai este anchetat şi Mihai Olaru, fost director al Direcţiei de Construcţii Edilitar Gospodăreşti care a funcţionat până în anul 2011 în cadrul Consiliului Local Tărgovişte, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie şi instigare la uz de fals în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie. De asemena, în atenţia DNA mai este Gheorghe Somoiu, administrator al S.C. Utilex Construct S.R.L. Pucioasa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificată, fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie, uz de fals în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul anului 2009, “inculpatul Boriga Gabriel Florin, în calitate de primar al municipiului Târgovişte şi în exercitarea atribuţiilor de coordonare şi control a Direcţiei de Construcţii Edilitar Gospodăreşti, i-a solicitat inculpatului Olaru Mihai, director al respectivei direcţii, să achiziţioneze echipamente de joacă de la S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L. fără respectarea procedurilor legale de achiziţie publică. Olaru Mihai a încheiat trei contracte de furnizare de echipamente de joacă fără a derula procedurile de achiziţii publice, firma furnizoare a echipamentelor fiind administrată de finul primarului Boriga Gabriel Florin, inculpatul Simoiu Gheorghe. De asemenea, inculpatul Boriga Gabriel Florin a aprobat plata acestor contracte cu încălcarea prevederilor legale”.

În această modalitate, bugetul public al Municipiului Târgovişte a fost prejudiciat cu suma de 399.832,18 lei (aproximativ 94.360 euro) reprezentând diferenţa dintre preţul plătit de Primăria Municipiului Târgovişte şi preţul cu care S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L a achiziţionat echipamentele de joacă de la producător. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestor achiziţii, în cursul lunii februarie 2010, inculpatul Olaru Mihai a solicitat unui subordonat să întocmească în fals nouă solicitări de oferte către S.C. Utilex Construct S.R.L. şi alte societăţi comerciale. În acelaşi scop, Simoiu Gheorghe a furnizat instituţiei conduse de Olaru Mihai mai multe oferte întocmite în fals.

De asemenea, în data de 29 martie 2011, pentru a justifica lipsa de la audierile efectuate de procurori în prezentul dosar penal, Simoiu Gheroghe a folosit o adeverinţă medicală falsificată. În vederea recuperării pagubei cauzate bugetului public al Municipiului Târgovişte, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Târgovişte

“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează DNA.

Sursa: Adevarul

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

antonescu marius din Dambovita

Sia batut si isi bate in continuare joc de banii publici schimband in permanenta la borduri si pavaje . Bordurile aduse din China de firma lui Videanu si cumparate de primarie la preturi exorbitante (aprox 80 lei bucata) Sunt trotuare care nu au fost reabilitate de pe timpul lui Ceausescu dar la care bordurile arata mai bine decat cele schimbate acum 2,3 ani.

dan popescu din Dambovita

a facut locuri de joaca la preturi umflate de 5-6 ori

admin din