Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

472 de oameni au fost acord
Florin Popescu

Florin Popescu

Președinte PDL Dâmbovița, candidat Parlament din partea ARD, Vicepreședinte PDL naţional

Florin Popescu, presedintele CJ Dambovita, este seful mafiei portocalii din judet. El are la activ de toate, de la deturnari de fonduri pana la conflicte de interese, familia sa fiind abonata la bani publici.

 

Acuzatii extinse:

 

Acuzatia 1

Florin Popescu, supranumit „deputatul OG 7”, este în atenția DNA pentru afaceri dubioase cu statul și deturnare a fondurilor europene. Naşul PDL Popescu a băgat în portofoliul propriei firme, PROCOR, pe vremea când era deputat, un sfert din lucrările finanţate cu fonduri guvernamentale în judeţul Dâmboviţa prin Ordonanţa 7, pentru a cărei apariţie însuşi Florin Popescu şi-a folosit întreaga influenţă politică.

Primarii din Dărmăneşti, Brăneşti, Răscăieţi, Vişineşti, Vârfuri şi Bărbuleţu au încheiat în 2008 contracte de consultanţă cu firma MOB-VAD SRL, administrată de consilierul judeţean PDL Mihai Vădan (colaboratul apropiat al lui Florin Popescu).

Afaceri cu Sorin Ovidiu Vântu. ”Jurnal de Dâmbovița” scrie și despre o altă afacere ”de promovare puternică cu vreo 12 miliarde de lei, secretizată de «Naşul» PDL Florin Popescu şi de finul său, Gabriel Boriga, prin care cei doi au încheiat în perioada decembrie 2008 – decembrie 2009 contracte cu SC The Money Channel Consulting SRL, fie pentru tipărituri la preţul a două vile de lux, fie pentru publicitate”.

Florin Popescu este cunoscut și pentru presiuni și intimidări la adresa presei locale care a încercat să-i demaște hoțiile.

Surse: Jurnalul NationalPuterea.ro, Financiarul.com, Jurnal de Dambovita #1Jurnal de Dambovita #2Jurnal de Dambovita #3,

Acuzatia 2 - Masina de facut bani a familiei Popescu, stapanii judetul Dambovita.

Familia presedintelui consiliului judetean Dambovita,  face bani frumosi din politica.  Fiecare membru isi are rolul sau in mecanismul capusarii banului public. Fiul, Florin Popescu in calitate de sef al CJ scoate la licitatie lucrari publice, iar tatal, Nicolae Popescu, cel care controleaza firma SC Procor SA le castiga si incheie contracte grase cu statul.   Afacerea a  fost tinuta ascunsa de ochii presei:  oficial, Florin Popescu, fratele lui , Catalin Popescu si tatal, Nicolae Popescu s-au retras in 2008 din SC Procor SA.

Insa, intr-o hotarare AGA, publicata in Monitorul Oficial si descoperita intamplator, capul familiei Popescu este imputernicit cu drepturi depline in societate. Astfel, opinia publica a asistat la situatii ridicule: presedintele CJ a taiat panglica la inaugurarea unor obiective publice din judet ridicate de firma tatalui sau. Este vorba despre un caz flagrant de conflict de interese, care potrivit Codului Penal, la articolul 253,  se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani.

Politica i-a imbogatit

Politica i-a facut bogati pe membrii familiei Popescu. Tatal, Nicolae Popescu  a fost un membru marcant al PSD Dambovita. Fiul, Florin Popescu si-a inceput cariera politica in ApR, ca apoi in zboare in PNL si in cele din urma sa-si gaseasca desavarsirea in PDL, unde indeplineste functia de vicepresedinte la nivel national. In  perioada 2004-2008, Florin Popescu a fost deputat al Romaniei, iar in  2008 a castigat functia de presedinte al consiliului judetean Dambovita. In toata aceasta perioada, afacerile familiei au fost de mare success. Bani castigati nu din mediul privat, ci, in majoritatea lor  din contracte cu statul. Insa, veniturile din buzunarul Popestilor  au explodat odata cu urcarea in fotoliul de sef al CJ Dambovita a lui Florin Popescu. Si nu tocmai pe cai legale. Presedintele de judet a intrat intr-un grav conflict de interese, iar ANI si DNA ar trebui sa se autosesizeze in acest caz. Ce s-a intamplat?

Smecherie damboviteana

In 2008, la putin timp dupa ce a devenit seful consiliului judetean Dambovita, Florin Popescu, tatal sau, Nicolae Popescu si fratele lui, Catalin Popescu s-au retras din firma SC Procor SA, o societate de constructii si au vandut toate  activele pe care le detineau  ( 66,7% din societate)  unei terte persoane.  Asta se intampla pe data 11.07.2008. Insa, la numai doua saptamani, pe 28.07.2008, o hotarare AGA a societatii il imputerniceste pe tatal presedintelui CJ, Nicolae Popescu cu puteri depline in SC Procor SA. Acest document a fost descoperit intamplator de Jurnalul de Dambovita in Monitorul Oficial, in partea a 4, cu numarul de inregistrare 77/760136.

“Societatea Comerciala Procor SA, hotararea nr.1 din 28.07.2008. Consiliul de Administratie al SC Procor a adoptat  urmatoarea hotarare: art 1. Se imputerniceste domnul Popescu Nicolae, nascut in comuna Valea Lunga Cricov, judetul Dambovita, domiciliat in municipiul Targoviste, str. Poet Grigore Alexandrescu, sa reprezinte firma, dupa cum urmeaza: va putea hotari actiuni in conformitate cu Actul constitutiv al societatii si cu dispozitiile legale in vigoare pentru desfasurarea oricaror actiuni  producatoare de beneficii, va incheia contracte cu orice persoana fizica sau juridica din Romania si din strainatate, va negocia clauzele acestora si conditiile cele mai avantajoase pentru SC Procor SA, va urmari executarea tuturor contractelor incheiate de societate, va cumpara si va vinde, va putea efectua orice operatiune de import-export in conditiile legii, indeplinind toate formalitatile necesare pentru introducerea sau scoaterea unor produse din Romania, va putea efectua orice operatiune bancara, sa deschida noi conturi si in acest scop va putea face operatiuni in numerar, depuneri, retrageri, transferuri sau lichidari, sa verifice situatii, sa obtina si sa confirme extrasele de cont si in general sa reprezinte SC Procor SA cu puteri depline, in relatiile cu orice banca din Romania, atunci cand trebuinta o cere”, se spune in decizia luata de SC Procor.

Mai mult, desi majoritatea  actiunile la aceasta societatea se aflau in proprietatea unui anume Adrian Florin Dragomir, cumparate de la familia Popescu, iar presedinte al CA era Ion State,  totusi, potrivit imputernicirii primite din partea consiuliului de administratie, “domnul Popescu Nicolae va face tot ce va crede de cuviinta, pentru apararea drepturilor si intereselor SC Procor SA, reprezentand societatea in fata autoritatilor administrative, financiare si bancare sau a instantelor judecatoresti, precum si in fata oricaror persoane fizice sau juridice interesate”.

Venituri marite cu peste 50%

Veniturile SC Procor SA, controlata cu puteri depline de Nicolae Popescu, au explodat in 2009, in al doilea an de mandat al presedintelui Florin Popescu: contracte cu statul in valoare de 78 miliarde de lei, din care un profit net de 16,86 miliarde de lei. In timp ce in anii trecuti, intre 2001-2006, profitul firmei era de 1-2 miliarde de lei, in 2009, an electoral, firma SC Procor a avut o crestere de 50%.Astfel, in 2009, aceasta societate ( reprezentata de Popescu-tatal)  a incheiat cu  consiliul judetean Dambovita, ( condusa de Popescu –fiul), acte aditionale in valoare de 67 miliarde de lei si 11 miliarde de lei –aport. Adica este vorba despre suplimentarea cu bani de la bugetul consiliului judetean a unor  contracte semnate in anii trecuti pentru lucrari de constructii executate in diferite comune din judetul Dambovita( constructia de poduri, podete, infrastructura de drumuri judetene) Aceste suplimente de bani au ajuns chiar si la 50% din valoarea initiala a contractelor.

Mai mult, pe 20.10.2010, fiul Popescu, in calitate de sef al CJ Dambovita a semnat cu tatal Popescu, in calitate de imputernicit al firmei SC Procor SA,un contract in valoare de 2 miliarde de lei vechi pentru  “aparare si pregatire de mal rau Cricov, strada Prahovei la Moreni”, contract atribuit fara licitatie, ci prin negociere pe motiv de “situatie de urgent externa, survenita in urma unor evenimente ce nu puteau fi prevazute”.

Interesant este faptul ca si fratele sefului CJ, Catalin Popescu nu dispare cu totul din firma SC Procor SA. El apare ca persoana de contact al societatii pe site-ul oficial de licitatii publice, www.e-licitatie.ro. Mai mult, Nicolae Popescu, figureaza ca reprezentant legal al SC Procor SA,  ( firma care castiga licitatia), in timp ce anuntul de participare la licitatie este emis de autoritatea contractanta,  adica de consiliul judetean Dambovita, a carui presedinte este Florin Popescu.

Imputernicit la imprumut, imputernicit  la garantii bancare

O alta afacere a familiei Popescu scoate la iveala conflictul de interese in care se afla presedintele consiliului judetean Dambovita. In Monitorul Oficial din luna martie 2009, apare o hotarare a CA a SC Procor privind contractarea unui imprumut de 1 milion de euro de la o banca comerciala. Imputernicit pentru semnarea documentelor este Nicolae Popescu, tatal presedintelui CJ Dambovita. Doua societati, SC Biandra Trading si Sc Laminorul depun garantii bancare pentru acordarea acestui imprumut. Cui apartin aceste firme? Tot familiei Popescu. Cine semneaza pentru aceste garantii? Acelasi Nicolae Popescu. Deci,  in 2008, acelasi scenariu: Nicolae, Florin si Catalin Popescu se retrag din actionariatul acestor firme, dar tatal, Nicolae este imputernicit cu drepturi depline si la aceste doua firme. Astfel, Nicolae Popescu, imputernicitul SC Procor SA, contracteaza un imprumut de 1 milion de euro, cu garantii bancare oferite de alte doua firme, al carui imputernicit este acelasi Nicolae Popescu. Curat murdar!

Un flagrant caz de conflict de interese

Ca o concluzie: intreaga masinatiune financiara pe bani publici pusa la cale de presedintele consiliului judetean Dambovita cu aportul neprecupetit al tatalui sau, dar si al fratelui  se numeste conflict de interese. Potrivit articolului 253, indice 1 al Codului Penal, aceste fapte se pedepsesc cu inchisoare de la cinci la 6 ani: “  Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”. Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu ne-a declarat ca presedintele CJ Dambovita se afla “intr-o stare de conflicte de interese de tip penal”, atata timp cat a avut beneficii materiale in urma aranjamentelor din firma SC Procor SA. “DNA poate sa verifice cum s-au facut licitatiile si sa descopere metodele prin care au fost alocate contractele. Se poate face legatura intre institutia statului si firma privata”, a mai spus Georgescu. La randul sau, Laura Stefan, expert SAR,  sustine ca starea de conflict de interese apare din castigul financiar  pe bani publici  obtinut de firma la care a fost actionar presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu.

Deputatul OG 7

Firma familiei Popescu s-a umplut de bani si in urma prevederilor celebrei ordonante 7, emise in 2006. Este vorba despre alocarea unor sume foarte mari de bani, prin aceasta ordonanta pentru reabilitarea infrastructurii din domeniul rural. Florin Popescu, pe atunci deputat PNL a facut un adevarat lobby pentru emiterea acestui act normativ, el revendicadu-si dreptul de autor.  Cunoscut ca fiind deputat OG 7, Popescu a adus firmei SC Procor SA, 13 contracte in valoare de 87 de miliarde de lei pentru constructia de poduri, podete, refacerea drumurilor comunale din judetul Dambovita. Adevarat caz de lobby politic ( ca sa nu-i spunem  “trafic” de influenta)! In calitate de deputat a facut toate demersurile pentru promovarea in Guvern a Ordonantei 7, dictand prevederile sale, iar in calitate de actionar, alaturi de tatal si fratelui sau al firmei SC  Procor SA, a obtinut, pe baza prevederilor ordonantei, 13 contracte pe bani guvernamentali pentru modernizarea drumurilor comunale din Dambovita.

Lucrari facute de mantuiala

Desi a primit o gramada de bani de la Guvern, SC Procor SA nici macar nu si-a facut treaba, in complicitate cu autoritatile locale. Un raport al Curtii de Conturi semnealeaza fraude in derularea contractului incheiat intre primaria comunei Glodeni si firma familiei Popescu privind obiectivul de constructia de poduri in mai multe sate. “S-au facut cheltuieli nelegale in suma totala de 271.576 lei( 2,7 miliade lei vechi), prin acceptarea la plata, in cazul obiectivului de investitii “Pod peste paraul Slanic la Fantana Rece, la Ciocanica, la Murga, pod peste Valea Laculete la Madaranesti1 si Madaranesti2”, a unor situatii de lucrari supraeveluate, care cuprind coeficienti de actualizare a preturilor in conditiile in care, autoritatea contractanta nu a precizat in niciun document, modul de ajustare a pretului. In timpul misiunii de audit, entitatea a calculate foloase nerealizare pentru suma de 271.576, in valoare de 15.163 lei”. Mai mult, Curtea de Conturi atrage atentia ca “primaria, in calitate de investitor, a admis in mod nelegal receptia la terminarea lucrarilor, in conditiile in care nu au fost executate toate cantitatile de lucrari admise conform situatiilor din teren si nici nu a prezentat documente din care sa rezulte modificarea acestora.Consecinta a fost darea in exploatare a podului fara respectarea in totalitate a conditiilor de lucrari necesare”.

De asemenea, inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca “s-au efectuat plati nelegale in suma de 16.543 lei catre SC Procor SA, reprezentand contravaloare lucrari decontate in plus fata de devizul oferta. Astel, s-au acceptat la plata cantitati de lucari la care se renuntase, iar in alte cazuri, cantitati de lucrari ma mari decat cele din notele de comanda suplimentare”.

Surse: Adevarul, Anchete Online

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

dan din Dambovita

un mafiot un hot (un pacalici umflat din bani oamenilor)care duce de ripa jud. dimbovita cu finul lui borga HOTIIIII jos

cladiu din Dambovita

A vrut sa falimenteze SC TERMICA SA ajutat de finul sau ,primarul Gabriel Boriga, pentru a putea cumpara pachetul de actiuni, intrucat aceasta societate livreaza pe langa agent termic si energie electrica prin cogenerare la pret mic.Si uite asa printr-o pocnnire de degete,devenea unul dintre "baietii destepti" care producea energie electrica si cine lua banii ?,nimeni altul decat Florin Popescu care era actionarul principal ,daca nu proprietarul CT SARO.Rusine sa-ti fie ,si sa dea dumnezeu sa ajungi acolo unde ti-e locul: la puscarie.

serbanlaurentiu din Dambovita

Dambovita te vrea la puscarie UMFLATULE!

Marcel Preda din Dambovita

Nu este singurul care a dus la distrugerea acestui judet. Pe langa el mai sunt foarte multi rauvoitori, mafioti de la Pdl care au supt toti banii alocati pt reabilitarea drumurilor din acest judet. Finul lui, primarul Boriga este al doilea mare mafiot de pe lista Pdl Targoviste. O alta mafioata este Raluca Rus ( Pdl Targoviste) care in schimbul unor contracte pt firma ei a mituit un cartier intreg la alegerile locale .

andreisavu29 din Dambovita

este cel mai mare pungas din ROMANIA impreuna cun inspectorul sef de la isu Dambovita ca ei au facut cartile cu examenul ultim de reorganizare au ramas numai creditorii lor

Gabyyy din Dambovita

Anul trecut,p e vremea asta, la o intrunire a zebzecilor astia mafioti, la intrarea marelui presedinte dmbtean, domn popescu, acesta intreaba in gura mare: " e gata micii??" asta va condus dmbvitenilor....ar treb sa fi scapat si de mafiotu celalalt...boriga

Violeta Lavinia Jianu din Dambovita

Este mana in mana cu cei mai mari interlopi din orasul Targoviste, la alegerile pt CJD s-a folosit de lumea interlopa din oras pentru a aduna voturi! El si cei de la PDL/ARD Dambovita sunt mana in mana cu pepededeii interlopi care conduc de fapt acest oras! Iar cel care e marele lui sustinator, primarul Boriga este mai penal decat penalii pe care ii arata basescu! Are 3 dosare penale acest primar corup si ineficient! Orasul Targoviste a decazut groaznic de cand e Boriga primar, iluminatul public este infect ca pe vremea lui Ceausescu, functionarii publici sunt nesimtiti si strazile arata ca in Irak dupa razboi!

Silviu din Dambovita

Umflatule...vrei sa faci ceva util?!?!...impusca-te!!! Dambovitenii te urasc, te scuipa si le este scarba de atitudinea ce-ai avut-o in mandatul trecut, de ordinar care vorbea de sus, care n-asculta pe nimeni...in sfarsit e cineva sus care face dreptate!!! nu-ti ajunge???...ma bucur orcum ca acest "Jaba" al Dambovitei ca candida! de ce?!...pentru ca la sfarsit vom vedea numarul voturilor...vei fii PENIBIL, repet :PENIBIL!!!!!

Silvian Ionescu din Dambovita

"NASUL-PDL" umbla acum prin cartiere pe unde n-a calcat in viata lui! Pentru ce candideaza la camera deputatilor? Ca sa capete imunitate si sa scape de dosarele penale ? El nu se uita in oglinda,sa vada ca tot cat un hipopotam transpirat a ramas ? Isi mai baga si fetele la inaintare (sanki) nesimtitul lumii! ARDel-ar catranul de porc !

pribeagu cristian din Dambovita

este un mafiot la drumu mare. Ma porcule nu ti ajunge cat ai furat. Gata opreste-te. Ai distrus judetul dambovita in lung si in lat. gata.

Sofei Elena din Bucuresti

Mafie cu regia de salubritate,cu amenajarea drumurilor judetene si bani alocati de consiliul judetean Dambovita in functie de culoarea pe care o are primaria.Sunt primarii care nu isi iau salariile de luni si nu au iluminat public iar primariile pdl iste invart pe maini sute de mii de lei noi pentru diverse pietruiri,asfaltari,apa canalizari..si tot nu se vede nimic in comunele respective!

elena udrea din Bucuresti

http://ancheteonline.ro/2012/03/oamenii-presedintelui-consiliului-judetean-dambovita-arestati-cercetati-penal-si-condamnati-pentru-luare-de-mita/

elena udrea din Dambovita

omnule, esti nebun???????????????; vrei sa raman fara servici????????????? stii mataluta cat de RAZBUNATOR este acest mizerabil de om??????????????. cteste ce zice presa si ai sa-mi dai dreptate: http://ancheteonline.ro/2012/03/oamenii-presedintelui-consiliului-judetean-dambovita-arestati-cercetati-penal-si-condamnati-pentru-luare-de-mita/

ghica sandel din Dambovita

http://www.clicktgv.ro/stiri/1208-qmasina-de-facut-baniq-a-familiei-popescu-stapanii-judetul-dambovita-un-caz-de-conflict-de-interese-care-se-pedepseste-cu-inchisoare-de-pana-la-cinci-ani.html; in plus, este de departe cel mai nesimtit, badaran, genul de javra ordinara (dupa cum striga si manifestantii din targoviste), un imbuibat si un inavutit peste noapte din banul public in timp ce semenii lui saracesc continuu.

ghica sandel din Dambovita

http://www.clicktgv.ro/stiri/1208-qmasina-de-facut-baniq-a-familiei-popescu-stapanii-judetul-dambovita-un-caz-de-conflict-de-interese-care-se-pedepseste-cu-inchisoare-de-pana-la-cinci-ani.html

ghica sandel din Dambovita

pentru mai multe dar si mai concludente aspecte despre activitatea acestui individ certat cu legea si cu bunul simt dati clik pe urmatorul link : http://www.clicktgv.ro/stiri/1208-qmasina-de-facut-baniq-a-familiei-popescu-stapanii-judetul-dambovita-un-caz-de-conflict-de-interese-care-se-pedepseste-cu-inchisoare-de-pana-la-cinci-ani.html

Sandulescu Gabriel din Dambovita

influentarea autoritatiilor locale din subordine in vederea neacordarii autorizatiilor de construire in zona 'Pestera' unde are proprietatii multiple