Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

506 de oameni au fost acord
Cristian Boureanu

Cristian Boureanu

Deputat PDL de Argeş

Locotenentul mafiei PDL din judetul Arges

A avut în 2009, faţă de 2008, creşteri de peste 22 milioane lei noi ale cifrelor de afaceri de la cele 5 firme la care era asociat. De asemenea, politicianul a beneficiat de mai multe contracte cu societăţi comerciale de stat. În 2008 era cercetat penal pentru abuz în serviciu.

Acuzatii extinse:

Acuzaţia 1: Cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva a 15 persoane, printre care şi deputatul PD-L Cristian Boureanu, învinuite că, în calitate de membri AGA la Loteria Română, au adus pierderi imense companiei. Deputatului democrat-liberal i se impută faptul că a semnat, în septembrie 2000, o serie de acte adiţionale prin care s-au renegociat contractele cu firmele greceşti Intracom SA Hellenic Telecommunication Electronics Industry şi Intralot Intregrated Lottery Sistems and Services.

Obiectul acestor contracte era informatizarea tuturor agenţiilor loto din ţară, dar şi implementarea sistemului prin care sunt extrase bilele la 6/49. Acestea au fost încheiate fără licitaţie şi au păgubit Loteria de 126 milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, firmele greceşti au primit un avans de câteva milioane de dolari, iar apoi au obţinut de la Loterie, pe o perioadă de zece ani, un procent din încasările totale. Astfel, grecii primesc 75 la sută din încasările jocurilor de tip video-loterie şi 31 la sută de la pariurile în cotă fixă. La un prim calcul al ANAF, banii luaţi de greci Loteriei Române în perioada 2003-2005 se ridică undeva la 2.128 de miliarde de lei vechi. Sursă: aprilie 2008 - Acuzațiile sunt oficiale.

Sursa: Romania Libera, 25 aprilie 2008

Acuzaţia 2: Tun imobiliar

Deputatul Cristian Boureanu, vicepreşedinte al PD-L, a dat un tun imobiliar de 1,5 milioane de euro cu ajutorul primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea, care-i este prieten şi partener de afaceri. O româncă stabilită în Franţa a primit, după aproape şase ani de aşteptare, un teren de peste 3.000 de metri pătraţi, situat în centrul oraşului Sinaia. Cu o zi înainte de a primi terenul de la primărie, ea a încheiat un precontract de vînzare-cumpărare cu deputatul PD-L Cristian Boureanu, prieten şi partener de afaceri cu primarul din Sinaia, Vlad Oprea. Boureanu a cumpărat terenul cu 350.000 de euro şi l-a revîndut cu un preţ de cinci ori mai mare.

În 2001, Maia Maria Ileana Sculy-Logotheti, cetăţean român în vîrstă de 87 de ani, cu domiciliul în Franţa, a depus un dosar la Prefectura judeţului Prahova, prin care demonstra că este moştenitorul de drept al bunicilor ei, solicitînd astfel un teren de 3.313 metri pătraţi pe care se află două case. Acest teren este situat în oraşul Sinaia, pe Bulevardul Carol I, nr. 53. Din punct de vedere imobiliar, proprietatea respectivă este o adevărată comoară: se află în centrul oraşului Sinaia, chiar lîngă primărie, şi are ieşire la drumul european care străbate localitatea. Dosarul Sculy-Logotheti nu a fost rezolvat timp de aproape şase ani, deoarece chiriaşii din imobilele de pe terenul respectiv şi-au cumpărat apartamentele în care locuiesc. Prin urmare, dacă membrii comisiei locale ar fi dorit să rezolve acest dosar, ar fi trebuit să restituie moştenitoarei doar terenul din curte şi de sub case, fără clădirile construite pe el. În aceste condiţii, fosta conducere a Primăriei Sinaia nu a soluţionat acest caz.

După schimbarea conducerii Primăriei Sinaia, în 2004, noul primar liberal, Vlad Oprea, a avut o altă părere despre rezolvarea cazului. Comisia care se ocupă de rezolvarea acestor dosare, prezidată chiar de primarul Vlad Oprea, a considerat că se poate rezolva cazul Sculy-Logotheti, atribuind moştenitoarei terenul din curte şi de sub cele două imobile.Pe 8 iunie 2006, Primăria Sinaia a eliberat Dispoziţia nr. 262 privind soluţionarea dosarului Sculy-Logotheti. După doar cîteva zile, moştenitoarea a primit un telefon direct de la deputatul Cristian Boureanu, care i-a propus să-i vîndă lui terenul pe care urma să-l primească de la Primăria Sinaia.

Cele două părţi s-au întîlnit şi au încheiat pe 27 iunie 2006 un precontract de vînzare-cumpărare a respectivului teren, pentru 350.000 de euro, deputatul Boureanu plătind cu această ocazie un avans de 10%, adică 35.000 de euro. A doua zi, pe 28 iunie 2006, Primăria Sinaia, prin primarul Vlad Oprea, a încheiat cu fiica moştenitoarei protocolul de predare-preluare a terenului. După trei luni, în septembrie 2006, deputatul Cristian Boureanu şi fratele său, Sorin-Constantin, au plătit şi diferenţa de bani.

Sursă: Cotidianul – 15 aprilie 2008

Acuzaţia 3: Afaceri cu statul

Firmele lui Boureanu inregistratu la mijlocul anului trecut, potrivit datelor publicate de ANAF, datorii totale de 250.000 de lei catre bugetul de stat, aflandu-se in procedura executarii silite. In pofida acestor datorii catre bugetul de stat, dar si a propriilor declaratii potrivit carora nu face afaceri cu statul, firmele lui Boureanu au avut si au contracte cu statul.

Altipo Construct, firma unde Boureanu detinea impreuna cu fratele sau 98% din actiuni, a furnizat produse, potrivit informatiilor postate pe site-ul propriu, pentru Spitalul Sfantul Ciprian Pantelimon, Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, un hotel al CNE Cernavoda, pentru sediul Inspectiei Muncii si a executat lucrari in cadrul CET Sud si CET Vest. Mai mult decat atat, firma a fost unic distribuitor in Bucuresti al tamplariei cu geam termopan produse de Oltchim Ramnicu Valcea. Si cealalta firma a deputatului PD-L, Ramplast Profile Distributie, care a livrat celebrele profile pentru salile de sport construite de CNI, este, la randul ei, era distribuitor pentru sudul tarii pentru profilele PVC produse de aceeasi companie de stat, Oltchim Ramnicu-Valcea.

Afacerile principale ale lui Boureanu se invart in jurul Oltchim Ramnicu-Valcea. Ramplast Profil Distributie a avut o cifra de afaceri de 7,7 milioane de lei in 2008, numai contractul cu CNI aducandui 2,9 milioane de lei (720.000 de euro pentru 12 sali de sport), adica aproape jumatate din cifra de afaceri anuala fiindu-i asigurata acestei firme a lui Boureanu din lucrari cu statul.

Sursă: Finaciarul – 3 iunie 2010

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

gogu din Cluj

Cel mai nesuportabil politician. El e cel care i-a furat nasul nevasta. El nu poate sa poarte un dialog intr-o emisiune, aduce numai jigniri. Fain ar fi sa nu-l voteze moldovenii ca si pe Udrea.

Laza Cristian din Bucuresti

Un nesimțit ,un cățel credincios lui acestă pramatie băsescosecurist,vă rog eu închideți gura acestui pupincurist

mitica dobrescu din Bucuresti

mare mafiot, mare derbedeu, mare golan

Menelas din Buzau

Ma alatur celor care-l caracterizeaza drept.Daca va mai fi ales(prin furt si minciuna) va mai da lovituri menite sa-si acopera datoriile actuale...Orice este posibil....

gina din Bucuresti

ACEST BOUREANU ESTE UN HOT PTR CA A FURAT BANII DE LA OLTCHIM SI ACUM A FUGIT IN MOLDOVA SA CANDIDEZE CA ARE IMPRESIA CA ACOLO M,OLDVENII SINT PROSTI ,AR TREBUI CA TOTI PDLISDTII SA FACA BINE SA DEA INAPOI BANII FURATI DE LA POPOR

gheorghe din Bucuresti

Un pedelist ,hot care este sub aripa lui basescu ,Nasu Mafiei ,acest mafiot ar trebui arestat ,judecat si ancarcerat ,si averea confiscata ,dar si a fratele acestuia ,ambi sunt laturi pedeliste ,an prezena s-a dus sa candideze la Husi !! ca sa prosteasca pe moldoveni !! ca pe Olteni ia prostit ,asa a ajuns in parlamentu Romaniei ,acest individ hot si mafiot, a fost Elevu lui Monica Tatoiu ??Uitativa la Maistru cum arata pe la toate Teliviziunile ,,,,care o primesc ??

Mariana din Bucuresti

Nu-i o acuza ci o intrebare... L-a innaltat Base la rang de colonel pentru a-i ascunde "mucii din freza?"