Mafiile PD-L
Join us on Facebook

Profil de mafiot

115 de oameni au fost acord
Arion Viorel

Arion Viorel (deputat PDL)

Deputatul PD-L, Viorel Arion, este campion la contractele cu statul, firmele sale avand nu mai putin de 265 de astfel de contracte. Practic, este abonat la bani publici.

 

Acuzaţii extinse:

 

Acuzaţia 1 - Deputatul Viorel Arion, supranumit şi „265 de contracte cu statul”, încalcă legea şi prosteşte pensionarii

Într-o ţară normală, deputaţii şi senatorii sunt aleşi ca să facă legi şi automat orice om de rând crede că parlamentarii sunt primii care ar trebui să le şi respecte. În ţara lui Băsescu, se pare că legea trebuie respectată doar de către alegători, aleşii, mai ales cei portocalii, nu se mai împiedică în asemenea „amănunte”.

Un asemenea caz este cel al deputatului PDL Viorel Arion, supranumit şi „265 de contracte cu statul”. Acesta este acţionar majoritar (deţine 54 la sută) la firma SC COMSER SRL Hunedoara. În 2006, firma a început să ridice o clădire, în centrul municipiului, doar că, aşa cum îi stă bine unei firme cu acţionari politicieni, a depăşit suprafaţa prevăzută în proiect. Prin urmare, o parte din clădire este poziţionată pe domeniul public. Pentru că nu s-a pus în legalitate, recepţia clădirii nu s-a putut face, astfel că aceasta nu are nici autorizaţie de funcţionare.

Pe cale de consecinţă, firma nu plăteşte taxe şi impozite locale pentru respectiva clădire, situată în buricul târgului, pe bulevardul Corvin.

O bagatelă pentru deputatul PDL Viorel Arion. Întrebat în emisiunea „La… concret” de la Antena 1 Deva, dacă are autorizaţie pentru respectiva clădire, Arion a răspuns cu nonşalanţă că nu desfăşoară activităţi comerciale în imobil. „Să mă amendeze”, a spus el. Simplu, nu?! Totuşi, clădirea nu e goală. Acolo îşi fac veacul mai mulţi pensionari, pe care Viorel Arion i-a reunit într-o ligă a pensionarilor. Nu contează că o clădire nerecepţionată poate prezenta pericol pentru vieţile pensionarilor. Nu contează nici că Viorel Arion a fost unul dintre parlamentarii care au votat pentru reducerea cu 15 la sută a pensiilor şi cu 25 la sută a salariilor bugetarilor, pentru că „aşa i-a cerut partidul”. Acum se revanşează, chipurile, oferindu-le pensionarilor posibilitatea să joace şah şi table într-o clădire nerecepţionată şi fără autorizaţie de funcţionare. În aceeaşi situaţie mai sunt în oraş doar unele dintre „palatele ţigăneşti” din zona Hăşdat. Pe de altă parte, în ultima şedinţă a Consiliului Local Hunedoara, consilierul local Bianca Fărcaş a declarat că mai mulţi hunedoreni i-au sesizat faptul că sunt sunaţi şi invitaţi să se prezinte la respectiva clădire, de unde să îşi ridice bilete gratuite pentru transportul în comun din oraş.

În acelaşi timp, mai mulţi pensionari, printre care şi Ioan Racolţa, declară că toate costurile legate de înfiinţarea ligii au fost suportate de către deputatul PDL Viorel Arion: „Domnul deputat a plătit în jur de 10 milioane de lei vechi pentru acte. De asemenea, iniţial, sediul ligii, la care este preşedinte Aureliu Rădoane, tatăl şefului Poliţiei Locale Deva, a fost pe strada Panait Cerna nr. 12, acolo unde locuiesc părinţii fostei consiliere parlamentare a lui Viorel Arion. Acum a mutat sediul la Teliucu Inferior, pe Aleea Teilor nr. 7. Domnul deputat tocmai a plătit o excursie la Peştera Urşilor pentru mai mulţi pensionari.

Şi de 1 octombrie le-a achitat unor pensionari câteva porţii de mâncare”. Campania electorală tocmai a început, având în vedere că Arion şi mai mulţi reprezentanţi ai PDL au declarat că parlamentarul este candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Hunedoara la alegerile locale din 2012. Şi ca să fie sigur că va fi şi mediatizat aşa cum se cuvine, a deschis de curând, cu o licenţă obţinută pe numele soţiei sale, un post local de televiziune. De când funcţionează, singurele atacuri au fost îndreptate împotriva actualului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada. Sigur că în programele televiziunii nu se pomeneşte nimic despre cele 265 de contracte pe care deputatul le are cu statul, dar nici despre faptul că parlamentarul încalcă legea atunci când permite ca o clădire, pentru care nu plăteşte taxe şi impozite locale, este folosită în mod evident în scop electoral.

Ba mai mult, unele surse din PDL au declarat că unii dintre cei care lucrează la televiziunea şi ziarul deputatului sunt angajate la societăţi comerciale de stat. Parlamentarul PDL a mai fost în mijlocul unor scandaluri legate de felul în care a reuşit să intre în posesia bazei de date de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Hunedoara, dar şi a datelor confidenţiale ale locuitorilor municipiului Hunedoara. În continuare, el le scrie persoanelor decedate şi le urează „La mulţi ani!”. De asemenea, surse din PDL spun că Viorel Arion le declară celor din PDL că ia decizii după ce se consultă cu Traian Băsescu.

Sursa: Jurnalul

 

Acuzaţia 2 - Pedelistul Viorel Arion îşi ascunde contractele cu statul

În PDL, gruparea politico-financiară abuziv numită partid, nu doar căpeteniile din prim-plan, ca Videanu, Udrea, Negoiţă, Berceanu, fac afaceri bănoase cu statul, ci şi mulţi alţi deputaţi şi senatori din planul secund. Din ianuarie 2009 până în ianuarie 2011, cel puţin 13 parlamentari pedelişti au avut sau au în continuare afaceri cu statul.

Această situaţie intră în contradicţie cu legea în vigoare care obligă parlamentarii să publice în declaraţia de interese datele privind contractele obţinute sau aflate în derulare şi finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat, dar şi cu hotărârea de principiu discutată în vara trecută de liderii PDL, ca demnitarii cu funcţii să fie obligaţi să aleagă între acestea şi afaceri, unii susţinând chiar că incompatibilitatea politică-afaceri ar trebui extinsă la întreaga familie a demnitarului. Credeţi că parlamentarii şi miniştrii PDL se sinchisesc vreun pic de legile pe care ar trebui să le respecte? Fireşte că demnitarilor pedelişti nu le pasă şi continuă să nesocotească o lege pe care au votat-o, refuzând să pună „la vedere" contractele pe care le derulează firmele lor, cu bani de la bugetul de stat

Un exemplu cât se poate de elocvent în acest sens este acela al deputatului PDL de Hunedoara, Viorel Arion. Cazul lui Arion a fost semnalat vineri de jurnaliştii de la publicaţia „Ziarul Hunedoreanului", care arată că deputatul democrat-liberal nu şi-a completat declaraţia de interese cu datele privind contractele obţinute sau aflate în derulare şi finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat, cum cere legea pe care a votat-o cu două luni înainte de a-şi completa declaraţia.

După cum spun jurnaliştii de la „Ziarul Hunedoreanului" şi după cum se vede şi din declaraţiile de avere şi de interese ale lui Viorel Arion, postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, pedelistul sfidează legea mulţumindu-se să scrie de-a curmezişul, în silă, următoarea frază: „Toate detaliile legate de contracte se pot obţine de la persoanele mandatate să îndeplinească funcţia de administator sau preşedinte al Consiliului de Administraţie". Un fel de "Hai sictir", scris în jargon diplomatic, fiindcă nu cetăţenii trebuie să „obţină", ci domnia sa e obligat să „ofere" informaţiile cerute de formular, după cum bine spun şi cei de la publicaţia hunedoreană.

Probabil că deputatului PDL de Hunedoara îi e lene şi nu vrea să respecte legea care îl obligă să-şi declare toate contractele pe care firmele sale le au cu statul. Nu-i nimic, facem noi o scurtă trecere în revistă a acestor contracte obţinute de Arion de la statul român.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, deputatul PDL Viorel Arion deţine firma Comser SRL în proporţie 54%. Societatea a obţinut o serie de contracte în Hunedoara, de la Direcţia de Finanţe Publice, atât în 2009, cât şi în 2010. Firma a acordat anul trecut servicii de reparare şi de întreţinere a faxurilor (5.460 lei), servicii de reparare a fotocopiatoarelor (8.725 lei), reparaţii imprimante A3 şi A4 (19.000 lei), reparaţii copiatoare (38.655 lei) şi reparaţii faxuri (8.403 lei). În 2010, Comser SRL a mai obţinut o serie de contracte de la Direcţia de Finanţe Publice pentru reparaţia imprimantelor (41.176 lei), reparaţia faxurilor (11.765 lei) şi a copiatoare (37.815 lei). Totodată, firma a vândut în 2009 către Electrocentrale Deva SA calculatoare în valoare de 17.950 lei.

Tot despre firma Comser SRL deţinută de pedelistul Arion mai trebuie spus că activitatea acestei societăţi ar putea reprezenta (fireşte, dacă am trăi într-o ţară cu adevărat democratică) motivul pentru care deputatul de Hunedoara s-ar putea afla într-un serios conflict de interese. Viorel Arion este vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, iar domeniul în care firma sa, Comser SRL, activează şi din care câştigă bani mulţi este cel al IT-ului, adică fix zona de business pe care pedelistul o reglementează şi o influenţează din Parlament.

Viorel Arion mai este asociat la încă cinci societăţi comerciale (cu număr de părţi sociale cuprinse între 32,3 şi 54%) şi este şi preşedinte (neretribuit) al Camerei de Comerţ Hunedoara şi membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Sursa: Cotidianul

 

Acuzaţia 3 - Deputatul Arion, acuzat ca a folosit baza de date de la Pensii

Deputatul Bogdan Timpau vrea sa afle cum a ajuns baza de date a Casei Judetene de Pensii Hunedoara in mainile deputatului PDL Viorel Arion, care ar fi folosit aceste date in interes propriu. Intr-o intrebare adresata ministrului interimar al Muncii, Emil Boc, deputatul PNL arata ca peste 9.000 de pensionari cu grupele I si II de munca din judet au primit acasa scrisori personalizate, semnate de Viorel Arion, prin care se anunta cresterea pensiilor, "datorita preocuparii permanente a Guvernului". In aceste conditii, Timpau ar vrea sa afle cum a fost posibil ca datele ce se presupune a fi confidentiale sa ajunga in mana colegului sau de la PDL: "In conditiile in care calitatea de parlamentar nu faciliteaza automat accesul la bazele oficiale cu informatii personale ale unor cetateni romani, prin ce mijloc si cum a ajuns baza de date a Casei Judetene de Pensii Hunedoara in posesia deputatului Arion? Ca domnul deputat Arion a folosit informatii oficiale este confirmat si de faptul ca, in respectivele scrisori se regasesc datele privind categoriile de incadrare ale pensionarilor, precum si alte informatii cu caracter confidential, detinute doar de Casele judetene de pensii", se arata in intrebarea adresata de deputatul PNL ministrului interimar al Muncii. In plus, Bogdan Timpau ar vrea sa afle daca institutia condusa de Emil Boc a demarat o ancheta sau are in plan un astfel de demers privind aceasta scurgere grava de informatii.

Contactat de noi, deputatul PDL Viorel Arion sustine ca datele respective nu ar proveni de la Casa Judeteana de Pensii si afirma ca, daca Bogdan Timpau poate dovedi acest lucru, chiar il invita sa o faca. "Nu am nici o baza de date de la Casa de Pensii. Este vorba despre informatii pe care le-am obtinut prin eforturi proprii, fara nici o legatura cu Casa de Pensii", a declarat Arion.

Sursa: Ziare.com

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Sunt de acord ca e mafiot

Trimite-ne povestea ta

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne
trimite povestea ta despre acest mafiot.
Atentie, adresa ta email nu va fi facuta publica

Povestile voastre

crmn din Hunedoara

acest mafiot a castigat din pacate primaria hunedoara..un om cu dosar penal rusine pentru hunedoareni care l-au votat

la_londra din Hunedoara

Jalnic ai fost atunci cu "ditamai de bastan de Hunedora" :criminal in Irlanda" , noroc ca nu si-o mai platit el cotizatia la partid , ca nu are cum sa vina si el la Primarie

Andronic Florian din

Sifonează sume imense prin contracte cu statul.Se ştie ca nr. de contracte se ridică la 265.